Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας Λαυρίου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως υποστηρίζει ο Π. Λαφαζάνης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Λοβέρδο.

Το Κέντρο Υγείας Λαυρίου λειτουργεί από το 1985, καλύπτοντας τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Λαυρίου, Κερατέας, Αναβύσσου, Σουνίου, Λεγγρενών αλλά και μεγάλων βιομηχανικών μονάδων της περιοχής όπως ΔΕΗ, ΕΒΟ, ΠΥΡΚΑΛ κ.ά.

Η μη ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών καθιστά αδύνατο και προβληματικό το προγραμματισμό των εφημεριών, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Οι αρμόδιοι φορείς προτείνουν να εφημερεύει εναλλάξ το Κέντρο Υγείας Λαυρίου με το Κέντρο Υγείας Καλυβίων γεγονός που θα υποβαθμίσει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες. Και αυτό γιατί το Κέντρο Υγείας  Λαυρίου στην 20χρονη  λειτουργία του εφημέρευε σε 24ώρη βάση, ενώ το Κέντρο Υγείας Καλυβίων παραμένει ανοικτό μέχρι τις 10 το βράδυ.

Ο Π. Λαφαζάνης ζητά να μάθει από τον κ. Λοβέρδο σε τι ενέργειες σκοπεύει θα προβεί για να λυθεί το θέμα και να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του το Κέντρο Υγείας Λαυρίου.