Η «Βασιλική» της Βάσως Νικολοπούλου, μια γυναίκα που γεννήθηκε στο χαρτί, σε μια νουβέλα που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις το 2010 και ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Καλύτερου Διηγήματος το 2011, μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή την περασμένη σεζόν με την Αθηνά Μαξίμου στον ομώνυμο ρόλο. Η ίδια η συγγραφέας είχε την ευθύνη του κειμένου, ενώ η παράσταση ανέβηκε σε σκηνοθεσία Λίνας Ζαρκαδούλα.

Το έργο επιστρέφει στο σανίδι, κάνοντας πρεμιέρα (για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων) 4 Μαρτίου στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη. Η Βασιλική ζει έναν απαγορευμένο, μυστικό έρωτα για 25 χρόνια και ζει μόνο γι’ αυτές τις ερωτικές συνευρέσεις πίσω από την πράσινη κουρτίνα της αποθηκούλας. Έτσι αντέχει τη ζωή και τον περίγυρό της. Όταν όμως ο αγαπημένος της αποφασίζει να παντρευτεί μιαν άλλη, ο πόνος της τη μετατρέπει σε τραγική φιγούρα. Ο μονόλογος, που παραπαίει ανάμεσα στην ωμή πραγματικότητα και την ποίηση, στη λογική και στη σχάση, και θέτει αναπάντητα ερωτήματα για τη φύση του έρωτα καταλήγει σε μια σαφέστατη και ξεκάθαρη επαγωγή: «Αφού μ΄ αγαπάς, τι με νοιάζει αν δε σ’ έχω και αφού δε σ’ έχω τι με νοιάζει αν μ’ αγαπάς”.

Η παράσταση ανεβαίνει με φωτισμούς Νίκου Βλασόπουλου, μουσική Λάμπρου Πηγούνη και σκηνικά/κοστούμια Άσης Δημητρολοπούλου.

Info: Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, Σπύρου Τρικούπη 34 & Κουντουριώτου – Εξάρχεια
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 8253489
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, Τετάρτη στις 20:00
Τιμή Εισιτηρίου: 15€ και 10€ (φοιτητικό – μαθητικό – ανέργων), Τετάρτη γενικής είσοδος 10ευρώ.