Δεν έχει προφανώς τέλος η ιστορία με τους μονόλιθους και τώρα είναι η Πολωνία αυτή που απέκτησε τον δικό της. Μόνο που εδώ είναι δύο.

Δύο μεταλλικές κατασκευές εντοπίστηκαν λοιπόν από τον κόσμο με διαφορά μερικών ωρών, μία στις όχθες του ποταμού Βιστούλα της Βαρσοβίας και μία στην πόλη Kielce.

Και βέβαια δεν υπάρχει ξανά επίσημη εξήγηση για την προέλευσή τους.

Το διεθνές πια μυστήριο βαθαίνει από τα τέλη Νοεμβρίου, όταν εντοπίστηκε ο πρώτος μονόλιθος στη Γιούτα των ΗΠΑ και έκτοτε αντίστοιχες κατασκευές έχουν βρεθεί στη Ρουμανία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Αγγλία, την Ολλανδία, την Κολομβία και την Αυστραλία προσφάτως.

Οι μονόλιθοι της Πολωνίας είναι ξανά ύψους 3 μέτρων, είναι μεταλλικοί και σίγουρα επαγγελματική δουλειά.

Για τον μονόλιθο της Αγγλίας, που εμφανίστηκε στο νησί της Μάγχης, το Γουάιτ, την ευθύνη ανέλαβε ο σχεδιαστής Tom Dunford, που ομολόγησε πως τον έστησε εκεί ως φόρο τιμής στους άλλους μονόλιθους της οικουμένης.

Μιλούσε για τους μονόλιθους που εμφανίστηκαν αυτή τη βδομάδα σε μια μικρή γερμανική πόλη, μια πλαγιά βουνού στην Ισπανία, αλλά και ένα λασπωμένο χωράφι στο Βέλγιο.

Το έργο θα έχει αναμφίβολα συνέχεια…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.