Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, χαρακτήρισε την Τρίτη «παράλογη», την τοποθέτηση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι το Ισραήλ ενορχήστρωσε την απομάκρυνση του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι στις αρχές Ιουλίου.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού είναι παράλογες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω. «Σχετικά με τη θέση του Τούρκου ηγέτη δεν αξίζει καμία αντίδραση», είχε αναφέρει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας άλλος Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν πολύ «προσβλητικές, αβάσιμες και λανθασμένες». Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από την απομάκρυνση του Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου. «Ξέρετε αυτό που λένε, ότι στην Αίγυπτο η δημοκρατία δεν στηρίζεται στις κάλπες. Ποιος βρίσκεται πίσω απ΄ αυτό; Το Ισραήλ”, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα.