Όταν ο 50χρονος Paul Caine από το Bolton της Μεγάλης Βρετανίας έμαθε ότι έπασχε από καρκίνο, στράφηκε στους φίλους του για συμπαράσταση. Και σα να μην του έφταναν όσα περνούσε με την υγεία του ο 50χρονος χρειάστηκε να τους… πείσει ότι όντως οι γιατροί είχαν διαγνώσει ότι είχε «χτυπηθεί» από… καρκίνο του μαστού!

Παρότι η ασθένεια αυτή θεωρείται «γυναικεία» κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού περίπου 50.000 άντρες.

Ο Paul ήταν ένας από τους 350 που διαγιγνώσκονται με την ασθένεια κάθε χρόνο στη Μ. Βρετανία.

Ο ίδιος ανακάλυψε ότι είχε έναν όγκο στο αριστερό του στήθος, ενώ έκανε μπάνιο τον περασμένο Μάιο. «Νόμιζα ότι ήταν κύστη. Δεν είχα ξανακούσει για καρκίνο μαστού σε άντρες» είπε ο ίδιος.

Ο γιατρός του όμως του συνέστησε να κάνει περαιτέρω εξετάσεις, ό,τι ακριβώς κάνουν οι γυναίκες, και ανακάλυψαν ότι είχε καρκίνο.

«Ο καρκίνος σου δίνει μια διαφορετική προοπτική για τη ζωή. Σε κάνει να σκέφτεσαι τη ζωή σου και την υγεία σου περισσότερο. Δεν είχα φανταστεί ποτέ πριν ότι θα μου χτυπούσε την πόρτα κι εμένα» πρόσθεσε.

Ο ίδιος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ιστορία του για να ενημερωθούν και άλλοι άντρες για τους κινδύνους που διατρέχουν και να φροντίζουν να αυτοεξετάζονται, όπως και οι γυναίκες.

Ο ανδρικός καρκίνος του μαστού είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί. Οι γυναίκες όμως έχουν 100 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού απ’ ό,τι οι άντρες.

Ο πιο νέος άντρας που είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού στη Μ. Βρετανία ήταν ο Nicky Avery από το Essex, ο οποίος ανακάλυψε ότι έπασχε σε ηλικία 24 ετών. Αρχικά νίκησε τον καρκίνο, όμως πέθανε τέσσερα χρόνια μετά καθώς ο καρκίνος «επέστρεψε» στο συκώτι και τα οστά του.