Η Σλοβενία θα υποδεχθεί 5.000 μετανάστες

Έτοιμη να συμβάλλει στην επίλυση του μεταναστευτικού


ΚΟΣΜΟΣ
15:20
04/09/2015
Η Σλοβενία θα υποδεχθεί 5.000 μετανάστες
2
loading

Η Σλοβενία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου 5.000 μετανάστες, σε περίπτωση ανάγκης, όπως ανέφερε ο διοικητής της Διεύθυνσης Προστασίας και Διάσωσης του υπουργείου Άμυνας της χώρας, Σρέτσκο Σέσταν.

Ενώ τα σλοβενικά ΜΜΕ προβάλλουν διαφορετικούς αριθμούς όσον αφορά τις δυνατότητες υποδοχής προσφύγων, ο κ. Σέσταν διευκρίνισε ότι υπάρχουν δυνατότητες στέγασης 3000 ατόμων και ότι αν προστεθούν οι δυνατότητες των δήμων, μπορούν να φιλοξενηθούν στη χώρα 5000 πρόσφυγες.

Η υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας, Βέσνα Γκιέργκες Ζνίνταρ ανέφερε ότι η χώρα της είναι έτοιμη για ενδεχόμενη άφιξη μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων και ότι διεξάγονται συσκέψεις συντονισμού των δράσεων με 13 δήμους που διαθέτουν χώρους για την εγκατάσταση προσφύγων.

Το κράτος θα καλύψει τα έξοδα για τη διαμονή των προσφύγων και άλλα έξοδα, εξήγησε η υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει τον αριθμό των προσφύγων που μπορεί να δεχθεί η χώρα.

Τα κύρια σημεία εισόδου στη Σλοβενία είναι τα σύνορα με την Ουγγαρία και την Κροατία.

Σε χθεσινή σύσκεψη στη Λιουμπλιάνα, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι εννέα δήμων, συζητήθηκαν πιθανές τοποθεσίες, όπου θα δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Οι αστυνομικοί θα είναι οι πρώτοι που θα έρχονται σε επικοινωνία με τους πρόσφυγες και θα τους χωρίζουν σε τρεις ομάδες.

Μία ομάδα θα αποτελούν εκείνοι που ζητούν διεθνή προστασία, μία άλλη ομάδα εκείνοι που θα οδηγούνται πίσω σύμφωνα με τον Κανονισμό του Δουβλίνου -για παράδειγμα όσοι δεν προέρχονται από ζώνες πολέμου και η άλλη ομάδα θα είναι εκείνοι που θα ζητούν άδεια μόνο για προσωρινή διαμονή στη χώρα, δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών, Μπόστιαν Σέφιτς.

Η υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας τόνισε ότι σε όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν σε ενδεχόμενη μαζική άφιξη προσφύγων θα ληφθεί υπόψη η ασφάλεια τους, αλλά και η ασφάλεια της χώρας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar politi

    Ναι ρε[...]....να τους επιστρεψετε πισω σε εμας διοτι...δεν ειναι απο εμπολεμη περιοχη!!!!! ουτε η Συρια ουτε το Αφγανισταν δεν εχουν πολεμο...

  2. avatar χριστινα σκ

    τι λες ρε παιδι μου? τοσους πολλους? 5000 τη μερα φτανουν στη Μυτιλινη...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει