«Την ερχόμενη Τρίτη, άλλο εννέα πολιτικοί κρατούμενοι θα φθάσουν με 50 μέλη της οικογένειάς τους», ανακοίνωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος στο Εθνικό Ραδιόφωνο της Ισπανίας (RNE), από το Αλμάτι, στο Καζακστάν, όπου συμμετείχε σε μία υπουργική σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Αυτοί οι νέοι αντιφρονούντες θα ξανασυναντήσουν επτά πρώην κρατούμενους που έφθασαν την περασμένη Τρίτη στην Ισπανία. Οι τελευταίοι συναντήθηκαν την Τετάρτη με δύο από τους συντρόφους τους και στη συνέχεια την Πέμπτη με άλλους δύο αποφυλακισθέντες, καθώς και με μέλη της οικογένειάς τους.

Όλοι τους αποτελούν μέλη μιας ομάδας 52 αντιφρονούντων που συνελήφθησαν το Μάρτιο του 2003 για τις πολιτικές δραστηριότητές τους.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να απελευθερώσει τους αντιφρονούντες αυτούς πριν από μία δεκαριά ημέρες με την ευκαιρία της επίσκεψης του επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας. Ο τελευταίος καθοδηγεί μία μεσολάβηση από κοινού με την κουβανική καθολική εκκλησία για την απελευθέρωση των αντιφρονούντων.