Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Παναθηναϊκό αλλά ο έμπειρος ρεπόρτερ του ΝΒΑ, Βικ Λομπάρντι, πιστεύει ότι θα παίξει στους Ντένβερ Νάγκετς, αν η ομάδα τού εγγυηθεί τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του.

Ο Λιθουανός σέντερ ήταν αινιγματικός σε ό,τι αφορά το μέλλον του μιλώντας σε συνέδριο στο Βίλνιους, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να πει με σιγουριά αν τη νέα σεζόν θα είναι στο Ντένβερ ή στην Ελλάδα για τους «πράσινους».

Ο Βικ Λομπάρντι πάντως, έμπειρος ρεπόρτερ του ΝΒΑ, θεωρεί πως ο Βαλαντσιούνας θα μείνει στους Ντένβεν Νάγκετς, αν πάρει εγγυήσεις και για τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του.

«Οι Νάγκετς είναι πεπεισμένοι πως ο Βαλαντσιούνας θα παίξει για αυτούς και δεν θα κάνουν πίσω. Πιστεύουν πως είναι παίκτης τους και θεωρούν πως με τον χρόνο θα συμβιβαστεί κι αυτός με την ιδέα. Περιμένουν να είναι επαγγελματίας και να είναι συνεπής. Θα τηρήσουν σκληρή στάση μέχρι να συμμορφωθεί», είπε αρχικά ο Λομπάρντι και συνέχισε.

«Ο Βαλαντσιούνας δεν το κάνει για τα χρήματα, αλλά γιατί θέλει μια σταθερότητα και έχει κουραστεί από τις πολλές μετακινήσεις τα τελευταία χρόνια. Αν το Ντένβερ εγγυηθεί τον δεύτερο χρόνο συμβολαίου του, τότε είμαι σίγουρος πως θα μείνει. Ο Παναθηναϊκός το τελευταίο που θέλει είναι να χαλάσει τις σχέσεις του με το ΝΒΑ και δεν θα εμπλακούν στην υπόθεση αν ο Βαλαντσιούνας δεν μείνει ελεύθερος. Η ευκαιρία να επιστρέψει στην Ευρώπη, ακόμη και στην ίδια ομάδα, θα είναι εκεί γι’ αυτόν και σε έναν χρόνο».