Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν καταγραφεί ιστορίες περί εθισμού και εξαρτήσεων στους αθλητές. Και μάλιστα σε πολύ σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού. Πριν δούμε τις ιστορίες μας, να ξέρετε ότι εδώ μπορείτε να παίξετε τα αγαπημένα σας φρουτακια δωρεαν και από κινητό!

Επιστροφή στο θέμα… Υπάρχει λοιπόν, η εξάρτηση από το αλκοόλ όπου το πρόβλημα είναι μεγάλο.  Βλέπετε η πίεση για την επιτυχία, η μεγάλη προβολή, τα πολλά χρήματα, το άγχος για την κατάκτηση ενός τίτλου, ακόμη και η διαχείριση της απόσυρσης από τα φώτα της δημοσιότητας. Ας δούμε λοιπόν 11 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που η σχέση τους με το αλκοόλ τους έφερε σε επικίνδυνα μονοπάτια και κάποιους από αυτούς δεν τους άφησε να κάνουν την καριέρα που ενδεχομένως να μπορούσαν.

Τζορτζ Μπεστ

Τη μέρα που σκόραρε απέναντι στον Γκόρντον Μπανκς περνώντας τον δύο φορές και ενώ την προηγούμενη είχε καταναλώσει δύο μπουκάλια βότκα, ήταν και η αρχή του τέλους. Ο πλέον χαρισματικός ποδοσφαιριστής που έβγαλε ποτέ το Νησί, ο Βορειοιρλανδός Μπεστ είχε πολλές ροπές προς τις εξαρτήσεις, αλλά αυτή προς το αλκοόλ ήταν η ισχυρότερη. Κέρδισε λίγα σε σχέση με το ταλέντο του, που κάποιοι ακόμη και τώρα φρονούν ότι ήταν εφάμιλλο του Μαραντόνα και του Πελέ.

Πολ Γκασγκόιν

Ίσως ο πιο χαρισματικός ποδοσφαιριστής στο Νησί μετά τον Τζορτζ Μπεστ. Ο Γκάζα όπως τον αποκαλούσαν δεν μπόρεσε ποτέ να νικήσει τον δαίμονα του αλκοόλ. Η μεταγραφή του στην Τότεναμ, το Μουντιάλ του 90 και μετά άρχισε ο κατήφορος. Εικόνες στο διαδίκτυο από την κατάσταση του στο σήμερα πραγματικά προκαλούν θλίψη. 

Πολ Μέρσον

Συνονόματος με τον Γκάζα, έπαιζε όμως στο αντίπαλο μισητό στρατόπεδο, αυτό της Άρσεναλ. Σε αντίθεση όμως με τον Γκασγκόιν, ο Πολ Μέρσον κατάφερε να νικήσει τη ροπή του στο αλκοόλ, αλλά και στα ναρκωτικά και στον τζόγο. Αυτή τη στιγμή είναι τηλεσχολιαστής αγώνων και μάλιστα από τις πλέον αγαπητούς και καταρτισμένους για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Τόνι Άνταμς

Μένουμε στην Άρσεναλ και στον πάλαι ποτέ αρχηγό της. Αυτόν που ο Ζήσης Βρύζας ξεπέρασε για να σκοράρει το ιστορικό γκολ της πρόκρισης του ΠΑΟΚ στο Χάιμπουρι. Παραδέχτηκε το πρόβλημά του το 1996, το ξεπέρασε, έπαιξε μπάλα μέχρι το 2002 και τώρα είναι προπονητής στο Αζερμπαϊτζάν, στην Γκαμπάλα.

Μάλκολμ ΜακΝτόναλντ

Ο πρώην άσος της Νιούκασλ και της εθνικής Αγγλίας στα τέλη τη δεκαετίας του 80 αποκάλυψε το πρόβλημά του με το αλκοόλ. Κατάφερε να απεξαρτηθεί και να συνεχίσει τη ζωή του. Τώρα είναι σχολιαστής ποδοσφαίρου και συνεχίζει τη ζωή του σε υγιή μονοπάτια.

Τζίμι Γκριβς

Ο μύθος της Τότεναμ, ο άνθρωπος το ρεκόρ του οποίου κυνηγά να σπάσει στα γκολ ο Χάρι Κέιν, ο Τζίμι Γκριβς παραδέχτηκε ότι είχε πρόβλημα με το αλκοόλ στη δεκαετία του 70 και όσο ακόμη έπαιζε ποδόσφαιρο. Κατάφερε να νικήσει την εξάρτησή του και τώρα είναι και αυτός σχολιαστής και τηλεοπτικός παρουσιαστής.

Πολ ΜακΓκραθ

Όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν ήταν ακόμη «Σερ» και ξεκινούσε με δυσκολίες τη θητεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι σχέσεις του με τον ΜακΓκραθ ήταν τεταμένες.  Εκδιώχθηκε, συνέχισε στην Άστον Βίλα, αλλά εκεί ο δαίμονας του αλκοόλ τον ακολούθησε. Στο βιβλίο του Back from the Brink περιγράφει πως ουσιαστικά η καριέρα του τελείωσε πρόωρα ελέω αλκοολισμού.

Γκάρι Τσαρλς

Έπαιξε την Άστον Βίλα, στην Ντάρμπι Κάουντι, στη Νότιγχαμ Φόρεστ, φόρεσε δύο φορές τη φανέλα με τα τρία λιοντάρια στο στήθος, αλλά το αλκοόλ τον νίκησε, τόσο πολύ μάλιστα που φυλακίστηκε δύο φορές για επιθέσεις ενόσω ήταν μεθυσμένος. Το 2006 παραδέχτηκε ενώπιον δικαστηρίου το πρόβλημά του.

Κένι Σάνσομ

Ο Κένσι Σάνσομ ένας από καλύτερους ακραίους μπακ στην ιστορία της Άρσεναλ έμπλεξε με το αλκοόλ μετά την απόσυρσή  του, το 1995. Κατάφερε πάντως να νικήσει την εξάρτησή του και τώρα είναι παρουσιαστής τηλεοπτικού ποδοσφαιρικού σόου. 

Γκαρίντσα

Πολλοί στη Βραζιλία τον θεωρούν ακόμη ανώτερο του Πελέ (στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου τους βλέπετε μαζί). Πέθανε από κύρωση του ήπατος αφού πρώτα είχε προλάβει να κατακτήσει δύο παγκόσμια κύπελλα, το 1858 και το 1962. 

Σόκρατες

Η 11άδα κλείνει με έναν ακόμη βραζιλιάνο, τον μυθικό Σόκρατες. Μέλος της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 1982, έπαιξε μετά στο Καμπιονάτο και πιο συγκεκριμένα στη Φιορεντίνα. Ο ψηλόλιγνος μέσος με το αρχοντικό στυλ δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει στο επίπεδο που μπορούσε και πέθανε από το αλκοόλ στα 57 του έτη.