Στο φως απάτη με δήθεν πώληση κινητών μέσω διαδικτύου

Η λεία ξεπερνάει το ποσό των 6.500 ευρώ


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
10:04
28/08/2015
Στο φως απάτη με δήθεν πώληση κινητών μέσω διαδικτύου
loading

Συνολικά 22 υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών, που πραγματοποιήθηκαν μέσω δημοφιλών διαδικτυακών ιστοτόπων πώλησης και ανταλλαγής κινητών τηλεφώνων εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

Για την υπόθεση συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικής αστυνομικής έρευνας, που αναπτύχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση του 36χρονου, τα οποία αποτυπώθηκαν στην ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, με τον χαρακτήρα της συστηματικής εξαπάτησης υποψήφιων αγοραστών κινητών τηλεφώνων, μέσω ιστοσελίδων του διαδικτύου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης ασφαλείας Κέρκυρας που έφτασαν στα ίχνη του 36χρονου, αποσαφήνισαν τη μεθοδολογία που ακολουθούσε, η οποία περιελάμβανε την αρχική ανάρτηση σε ιστότοπους ψευδών αγγελιών πώλησης κινητών τηλεφώνων, στη συνέχεια την παραπλανητική τηλεφωνική ή διαδικτυακή επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους και τέλος την οικειοποίηση-απόσπαση χρηματικών ποσών που λάμβανε ως προκαταβολή για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η συνήθης πρακτική του περιλάμβανε την απόσπαση χρηματικών ποσών, που κυμαίνονταν από 100 έως 550 ευρώ, μέσω τραπεζικών λογαριασμών και γι’ αυτό η εκτιμώμενη μέχρι στιγμής λεία του ξεπερνάει το ποσό των 6.500 ευρώ.

Η δράση του μέχρι στιγμής, εντοπίζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ χρονικά προσδιορίζεται από τα τέλη του έτους 2013 έως και την 25.08.2015 που συνελήφθη.

Ειδικότερα στο πλαίσιο επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ο 36χρονος εντοπίστηκε την Τρίτη στην πόλη της Κέρκυρας και από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η επ’ αυτοφώρω δράση του σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών από περιοχές της Αττικής.

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν την απόσπαση του χρηματικού ποσού των 307 ευρώ, για την πώληση κινητού τηλεφώνου από 50χρονη κάτοικο του Π. Ψυχικού κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 25 Αυγούστου και την οικειοποίηση του κινητού τηλεφώνου αξίας 550 ευρώ, το χρονικό διάστημα από 21 έως 24 Αυγούστου, 26χρονου κατοίκου Γαλατσίου Αττικής, το οποίο παρέλαβε μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς στο πλαίσιο συμφωνηθείσας ανταλλαγής τηλεφώνων.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή του 36χρονου σε 19 ακόμη ανάλογες υποθέσεις απάτης κατά την τελευταία διετία, σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Κέρκυρα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, ο Βόλος, το Διδυμότειχο, το Ρέθυμνο, η Θήβα, η Κατερίνη, το Κιλκίς και η Ηγουμενίτσα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή και στην οικία του 36χρονου, το χρηματικό ποσό των 275 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής καθώς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Επιπλέον, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Πολυκάστρου για αντίστοιχες απάτες.

Ο 36χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ η έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει