Με μια μικρή έκπληξη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 20:15 στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός η κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ το παρών θα δώσουν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βάσει του προγραμματισμού η τελετή θα ανοίξει με χαιρετισμό του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπό την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής των υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και θα κλείσει με πρόγραμμα κλασικής μουσικής. Εκεί θα ξετυλίξει το ταλέντο του και ο 7χρονος σολίστας του πιάνου Στέλιος Κερασίδης, τον οποίο πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως παιδί – θαύμα. Αν και μόλις τελείωσε τη δευτέρα τάξη του δημοτικού, διαθέτει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό: Επτά παγκόσμια και δύο πανελλήνια βραβεία σε διαγωνισμούς πιάνου, ρεσιτάλ σε ιστορικές αίθουσες του κόσμου (Carnegie Hall, Royal Albert Hall, Musikverein), σύμπραξη σε κονσέρτο με ορχήστρα από την ηλικία των 4 ετών, εμφανίσεις σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές, πρωταγωνιστικός ρόλος σε τηλεοπτικό σποτ και μια δική του πιανιστική σύνθεση δεν τα λες και λίγα για ένα παιδάκι που έχει γεννηθεί μόλις το 2012.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος των ποικίλων πολιτιστικών δράσεων της εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα λάβουν χώρα σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει ως στόχο να αναδείξει την πολιτιστική διάσταση της Ελληνικής Προεδρίας, η οποία έχει ως κεντρικό θέμα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας την εποχή της πανδημίας. Ο Ναός του Ολυμπίου Διός επελέγη ως χώρος, γιατί συμβολίζει το διαχρονικό ιερό τόπο της πανανθρώπινης κοινωνίας και την πάλη για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της προστασίας των ανθρώπινων ελευθεριών, ακόμα και σε εποχές περιβαλλοντικών και υγειονομικών προκλήσεων – από το λοιμό της αρχαίας Αθήνας μέχρι την φετινή πανδημία.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2, μέσω livestream από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης https:// coegreekchairmanship2020.gov. gr/ και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει.