«Δεν είναι στις σκέψεις μας, δεν είναι στις αποφάσεις μας, αποκλείουμε την αναδιάρθρωση», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων.

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει τη θέση που εξέφρασε χτες ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης για αναδιάρθρωση το συντομότερο, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα και με τον πλέον επίσημο τρόπο τοποθετηθεί σε αυτό το θέμα», τονίζοντας ότι «η αναδιάρθρωση θα είναι επιβλαβής για τη χώρα μας» και ότι αυτό που την ενδιαφέρει τώρα είναι να υλοποιήσει τους στόχους που έθεσε και το προηγούμενο διάστημα και μέσα από τον «Οδικό Χάρτη».

Για το εάν υπάρχει ενόχληση από την παρέμβαση Σημίτη, υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε μια υπεύθυνη θέση- ως κυβέρνηση- και απόφαση και όλες τις αποφάσεις μας τις αιτιολογούμε κιόλας».

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά, δημοσιεύματα περί παρασκηνιακών συζητήσεων της κυβέρνησης, ενώ ερωτηθείς, εάν υπάρχουν περιθώρια για μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σημίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει θέμα περιθωρίου για συζήτηση».

«Δεν υπάρχει απόσταση, δεν προέκυψε συνάντηση, δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν, έχουμε όμως μια ισχυρή πεποίθηση που εκφράζουμε κάθε μέρα ότι μια αναδιάρθρωση δεν θα ήταν ωφέλιμη για τη χώρα», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις σχετικές θέσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αποφασίζει και ότι οι βουλευτές κάνουν τη δουλειά τους, εκφράζουν τις απόψεις τους.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη, ότι η αναδιάρθρωση σημαίνει «κούρεμα» και στάση πληρωμών, ενώ η επιμήκυνση και μείωση του επιτοκίου είναι κάτι θετικό, ο κ. Πεταλωτής είπε: «Αν κατάλαβα καλά η ΝΔ κάνει πρόταση; Γιατί δεν έχουμε ακούσει ακόμα τις προτάσεις της ΝΔ, περιμένουμε το περιβόητο ‘Ζάππειο 2’, μήπως και υπάρχει κάποια πρόταση σοβαρή να την ακούσουμε».

Σχετικά με το εάν συζητά η κυβέρνηση την επιμήκυνση, τόνισε ότι «δεν συζητάμε τίποτε άλλο εκτός από αυτά που έχουμε θέσει σε δημόσια συζήτηση, συζητάμε μόνο για τον Οδικό Χάρτη».