Από τις 9 Απριλίου θα ξεκινήσει η ταυτοπροσωπία στα γήπεδα και η είσοδος των φιλάθλων θα γίνεται με ψηφιακό εισιτήριο από την πλατφόρμα tickets.gov.gr.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης: «Η κυβέρνηση έδειξε αποφασιστικότητα από την αρχή. Όλη η κοινωνία ήθελε να αλλάξουμε κάτι. Ο τελευταίος πρόσφατος αθλητικός νόμος φαίνεται με έκπληξη ότι αποδίδει θετικά. Συμβάλλουν, ταυτόχρονα, το Υπουργείο, η Κυβέρνηση κι οι ίδιοι οι φίλαθλοι. Θέλουν να βλέπουν τις ομάδες τους να παίζουν ποδόσφαιρο και να μη ρισκάρουν να κλείσουν ξανά τα γήπεδα».

Όσον αφορά το αν θα δούμε φιλάθλους και των δύο ομάδων στις εξέδρες, ο ίδιος είπε: «Εκτιμώ ότι κάποια στιγμή θα γίνει. Δεν πάμε όμως από το Α στο Ω. Χρειάζονται βήματα. Πλέον βλέπουμε αγώνες μεγάλων ομάδων και βλέπουμε ότι έχει αλλάξει η εικόνα. Οι ίδιοι οι οπαδοί περιφρουρούν μαζί με τις ομάδες τους το γήπεδό τους.

Δείξαμε ότι είμαστε αταλάντευτοι, δείξαμε ότι είμαστε το ίδιο. Ένιωθαν όλες οι ομάδες το αίσθημα της δικαιοσύνης, δεν αδικήθηκε καμία ομάδα. Το 1ο βήμα ήταν η ψήφιση του νόμου, το 2ο οι κάμερες, Σε όλα τα γήπεδα να υπάρχουν οι πιο σύγχρονες κάμερες. Αυτό έλειπε.

Σήμερα είμαστε στο νέο βήμα, την ταυτοπροσωπία, που θα ισχύσει από τις 9 Απριλίου. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεταβατικό στάδιο, ώστε οι φίλαθλοι να εξοικειωθούν. Θα εφαρμόζεται κι ο νόμος της ταυτοπροσωπίας και το παλιό σύστημα».

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, από την πλευρά του, ανέφερε: «Ξεκινάμε από 9/4. Πάμε από το καινούριο, που βάζουμε το εισιτήριο μας, σκανάροντας το qr code ή, αν δεν έχουμε καταφέρει να κατεβάσουμε το Gov.gr wallet, μπαίνουμε με τον παραδοσιακό τρόπο στα γήπεδα. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι οπαδοί είναι να κατεβάσουν το Gov.gr wallet.

Πλέον η ταυτοποίηση γίνεται κατευθείαν στο ψηφιακό μας πορτοφόλι. Όποιος έχει το διαρκείας του το βάζει στο Wallet κι αυτόματα γίνεται η ταυτοποίηση».