Ο νέος αθλητικός νόμος για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, το σημαντικό όμως, όπως είπε σε συνέντευξή του σε ελληνικό Μέσο ο Τζόρτζιο Μαρκέτι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA, είναι το γεγονός ότι φέρνουν απολύτως ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, είναι η αλήθεια, έχει αναγκαστεί να ασχοληθεί πολύ με το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Είτε για θέματα της ΕΠΟ, είτε για το θέμα της διαιτησίας, είτε για αυτό της βίας. Ένα πρόβλημα, βέβαια, που δεν υπάρχει μόνο στη χώρα μας αλλά παντού στην Ευρώπη, με την UEFA να παρακολουθεί τι γίνεται σε κάθε πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, την Ελλάδα, στη Νιόν είναι απολύτως ικανοποιημένοι από τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, όπως είπε ο Μαρκέτι σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή». Συνέντευξη στην οποία στάθηκε ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ανέφερε τα εξής σε ανάρτησή του…

«Απόλυτα ικανοποιητικά αποτελέσματα” διαπιστώνει ο αναπλ. γγ UEFA Giorgio Marchetti, σε συνέντευξη στην Απογευματινή, για τα μέτρα Κυβέρνησης μας
@PrimeministerGR στα γήπεδα⚽️ Οι ρυθμίσεις του νέου αθλητικού νόμου αποδίδουν! Η συνεργασία με FIFA/UEFA είναι στενή & εποικοδομητική».

Όσο για το τι είπε ο ίδιος ο Μαρκέτι; Αρχικά εξέφρασε, όπως προαναφέρθηκε, την απόλυτη ικανοποίησή του για τα μέτρα που έχουν παρθεί.

«Το πρόβλημα της βίας είναι υπαρκτό. Και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Ειδικά στην Ελλάδα, όμως, νομίζω ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να καταπολεμηθεί το πρόβλημα και η πορεία της φετινής σεζόν συνοδεύεται από απόλυτα ικανοποιητικά αποτελέσματα», είπε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA, η οποία, όπως είπε, δεν βρίσκει κουραστικό το να πρέπει να ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Η υποχρέωση της UEFA είναι να στέκεται στο πλευρό και των 55 χωρών-μελών της. Αυτή είναι η μοναδική μας αποστολή: H προώθηση και η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Όχι μόνο δεν θεωρούμε χάσιμο χρόνου την ενασχόλησή μας με χώρες που ζητούν τη βοήθειά μας, όπως η Ελλάδα, αλλά το θεωρούμε καθήκον μας».