Έπειτα από μήνες μυστικοπαθούς σιωπής, ο μεγιστάνας των μίντια Ρούπερτ Μέρντοχ παραδέχτηκε ότι ο όμιλός του News Corp ετοιμάζει να λανσάρει μια ηλεκτρονική εφημερίδα για το iPad, ένα ταμπλόιντ που θα ονομάζεται The Daily.

Σε ερώτηση του Fox Business Network για το ποια «συναρπαστικά» σχέδια έχει η News Corp, ο Μέρντοχ ανέφερε το παράδειγμα του The Daily, χωρίς όμως να παραθέσει λεπτομέρειες.

Δεν διευκρίνισε, για παράδειγμα, αν η πρόσβαση στο νέο ταμπλόιντ θα χρεώνεται.

Όπως όμως σχολιάζει το AFP, το εγχείρημα φαίνεται να συνδυάζει τα τρία μεγάλα πάθη του Μέρντοχ: τις εφημερίδες, το iPad και τη χρέωση των διαδικτυακών αναγνωστών, σε μια εποχή που οι κυκλοφορίες των εφημερίδων συρρικνώνονται δραματικά σε όλο τον κόσμο.

Χρεώσεις στις ηλεκτρονικές εκδόσεις επιβάλλουν ήδη τρεις μεγάλες εφημερίδες της News Corp, η Wall Street Journal και οι βρετανικοί Times και Sunday Times.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο 79χονος Αυστραλός μεγιστάνας είχε δηλώσει ότι ο υπολογιστή ταμπλέτα της Apple προσφέρει μια «ματιά στο μέλλον» και «αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού» για τα έντυπα ΜΜΕ.

«Δεν καταστρέφει τις εφημερίδες, απλά τους δίνει διαφορετική μορφή» είχε σχολιάσει στο Kalb Report, μια μηνιαία ημερίδα για την ηθική και την υπευθυνότητα των μίντια που πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το νέο ταμπλόιντ της News Corps θα λάβει χρηματοδότηση 35 εκατ. δολαρίων για το πρώτο έτος και θα απασχολεί περίπου 150 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πηγές των New York Times, το πρώτο φύλλο του The Daily αναμένεται εντός του έτους.
πηγή: pathfinder

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.