H Σύλβια Κλιμάκη παρουσιάζει και πάλι τέσσερα πρόσωπα που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 12.30 το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αποδεικνύοντας «Στην Πράξη» ότι οι Έλληνες έχουν τη δύναμη να πάνε την Ελλάδα μπροστά.

Κάθε εβδομάδα η Σύλβια Κλιμάκη μιλά με ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που οι ιστορίες τους επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει διέξοδος από την ελληνική κρίση. Μπορεί να κάνουν κάτι πολύ απλό και καθημερινό μπορεί να κάνουν κάτι πολύ καινοτόμο, όπως και να΄χει το κάνουν με ΜΕΡΑΚΙ!

Αυτή την Κυριακή:

Ο διάσημος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, που τον παρακολουθούμε να μιλά για «Το χαβιάρι», την νέα ταινία που μόλις βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Τότε μας έλεγε πως η διανομή της ταινίας έχει ήδη εξασφαλιστεί από μεγάλο στούντιο στις ΗΠΑ και υποστήριζε ότι: «Ο καθένας από μας μπορεί να κάνει το θαύμα… Η ανθρώπινη πορεία κινείται ανάμεσα στο δίλημμα, στο πρόβλημα και στην ευλογία»

Αξίζει να δούμε τι έλεγε στην εκπομπή ο Χρήστος Τσολάκης ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ., λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Πως περιέγραφε πως μέσα από τα μάτια των παιδιών που διψούν για μάθηση, αντλεί την δύναμη, που τον κρατά στα έδρανα για πάνω από μισό αιώνα.

Και έλεγε: «Όταν ξεκίνησα έψαχνα να βρω πως είναι ο καλός δάσκαλος για να γίνω και γω έτσι. Δεν τον βρήκα ούτε στα βιβλία, ούτε στις αφηγήσεις των μεγαλύτερων… Τον βρήκα στα μάτια των παιδιών την πρώτη μέρα που πήγα να διδάξω».

Η εθελόντρια Χριστίνα Καλούδη, από την Ένωση Ζωοφίλων μοιράζεται με τη Σύλβια Κλιμάκη την προσπάθεια της ένωσης να διασώσει αδέσποτους σκύλους και εγκαταλελειμμένα γαϊδουράκια και μουλάρια- στο νησί. Για την ιστορία στη Σαντορίνη υπάρχουν γύρω στα 2.000 γαϊδούρια και μουλάρια. Γύρω στα 360 από αυτά εργάζονται ως τουριστικά ταξί.

Ο Peter Diamandis, ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας πιστεύει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται καινοτομία, πάθος και αφοσίωση» και το αποδεικνύει, αφού ως ιδρυτής ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος διεξάγει διαγωνισμούς και χρηματοδοτεί ριζοσπαστικές ανακαλύψεις προς όφελος της ανθρωπότητας.
Με δική του πρωτοβουλία επανδρώθηκαν μάλιστα, οι πρώτες μη κρατικές διαστημικές πτήσεις.

«Στην πράξη» κάθε Κυριακή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.