Το 25% των εξαγωγών σίριαλ στον κόσμο καλύπτουν τα τουρκικά σίριαλ, τα οποία βρίσκονται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη στον συγκεκριμένο τομέα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης trt.net.tr.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Νούρι Έρσοϊ.

Ο Νουρί Έρσοϊ απάντησε στις ερωτήσεις των βουλευτών στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του υπουργείου για το 2019.

Σχετικά με τον κινηματογραφικό τομέα, ο υπουργός δήλωσε πως λόγω της στήριξης που παρέχει το υπουργείο στον τομέα, ο αριθμός των τουρκικών ταινιών που το 2002 ήταν 9, το 2017 έφτασε στους 148, ενώ ο αριθμός των θεατών των τουρκικών ταινιών ο οποίος ήταν 2 εκατομμύρια, ξεπέρασε τα σαράντα εκατομμύρια.

Ο Έρσοϊ υπογράμμισε πως η Τουρκία με το ποσοστό θέασης τουρκικών ταινιών να ανέρχεται στο 56%, βρίσκεται στην πρώτη σειρά στην Ευρώπη και ανέφερε: «Τα σίριαλ μας εξάγονται σε 156 χώρες. Οι τουρκικές παραγωγές καλύπτουν το 25% των εξαγωγών τηλεοπτικού περιεχομένου σε όλο τον κόσμο. Με τα συγκεκριμένα στοιχεία η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση στον κόσμο».