Το φως της δημοσιότητας βλέπει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι μισοί ανεμβολίαστοι κατά του κορονοϊού άνθρωποι στις ΗΠΑ ανέφεραν ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους αλλάξει γνώμη ώστε να προχωρήσουν τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Ισπανία, με επικεφαλής τον Τζέφρι Λάζαρους του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», ανέλυσαν δειγματοληπτικά στοιχεία για 6.037 ενήλικες Αμερικανούς, από τους οποίους περίπου ο ένας στους πέντε (21,4%) ήταν απρόθυμος να εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Τι θα μπορούσε να πείσει τους ανεμβολίαστους

ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Από αυτούς τους διστακτικούς ή απρόθυμους, οι μισοί δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να τους πείσει το παραμικρό για να εμβολιαστούν. Η πλειονότητα ανέφερε ως βασικό λόγο άρνησης την ανησυχία για την ασφάλεια των εμβολίων. Ένα 13% είπε ότι η συμβουλή από κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ή στενό φίλο πιθανώς θα μπορούσε να τους μεταπείσει, ενώ το 9% ότι μία θετική γνώμη από τον οικογενειακό γιατρό τους θα μπορούσε να τους επηρεάσει θετικά.

Εμβολιασμός: Ποιοι άνθρωποι εμφανίζονται πιο απρόθυμοι

Η απροθυμία εμβολιασμού είναι μεγαλύτερη σε όσους έχουν συντηρητικές πολιτικές απόψεις, μικρότερο οικογενειακό εισόδημα, εργάζονται εκτός σπιτιού και δεν έχουν αρρωστήσει από κορονοϊό προηγουμένως. Μολονότι το 82% συμφώνησαν ότι η Covid-19 είναι επικίνδυνη απειλή για την υγεία, το 18% δεν πιστεύουν ότι οι κίνδυνοι της νόσου είναι μεγαλύτεροι από εκείνους των εμβολίων. Το 15% δεν πιστεύουν ότι το εμβόλιο μπορεί, πράγματι, να αποτρέψει τη λοίμωξη Covid-19.

Από την άλλη πλευρά, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών από την κυβέρνηση. Σήμερα, περίπου το 20% των ενηλίκων στις ΗΠΑ παραμένουν πλήρως ανεμβολίαστοι, άρα -με βάση και τα ευρήματα της έρευνας- ο «σκληρός» πυρήνας των αρνητών είναι περίπου οι μισοί από αυτούς, δηλαδή ένα 10%.

Εδώ θα δείτε τη σχετική επιστημονική δημοσίευση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο