Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, τοποθετήθηκε στο θέμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, τονίζοντας πως η μίξη διαφορετικών εμβολίων ακόμα και στην ενισχυτική δόση βοηθάει στο αποτελεσματικό χτίσιμο ανοσίας. Μιλώντας στο Bloomberg, ο Άλμπερτ Μπουρλά τόνισε ότι η ανάμειξη των εμβολίων για τον κορονοϊό θα μπορούσε να λειτουργήσει και να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στη χορήγησή τους.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας μελέτης των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός διαφορετικών εμβολίων παράγει τα ίδια ή περισσότερα αντισώματα συγκριτικά με τη χορήγηση της τρίτης δόσης με το ίδιο σκεύασμα. Ο Μπουρλά τόνισε ότι η μελέτη ήταν πολύ αξιόπιστη, παρόλο που αφορούσε μόνο έναν μικρό αριθμό ασθενών.

Ο ίδιος ανέφερε πως η Pfizer είναι έτοιμη να χορηγήσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα παιδιά. Υπενθυμίζεται ότι o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε την αξιολόγηση αίτησης για επέκταση της χρήσης του εμβολίου της Pfizer για τον κορονοϊό (Comirnaty), σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.