Σταθεροποιημένη, με σημεία μικρής ανόδου, εμφανίζεται η διασπορά του κορονοϊού στις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με την αποψινή (13/10) επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία περιλαμβάνει την εκτίμηση της εβδομαδιαίας θετικότητας ανά περιφερειακή ενότητα.

Εξετάζοντας τον δείκτη αυτό, ο οποίος προκύπτει από τον λόγο των κρουσμάτων επί των τεστ, βλέπουμε πως η θετικότητα αγγίζει ή ξεπερνά το 1% σε μόλις 6 Π.Ε.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην αντίστοιχη αναφορά τις περασμένης εβδομάδας, σε δύο περιφερειακές ενότητες, στην Ιθάκη και στην Άνδρο, η θετικότητα υπολογίστηκε στο 0,0%.

Στη σημερινή έκθεση, «μηδενική» θετικότητα εμφανίζεται να έχει μόνο η Μήλος. Με άλλα λόγια, σε όλους τους ελέγχους που έλαβαν χώρα στο νησί αυτό, την τελευταία εβδομάδα, δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα του ιού.

Συνοψίζοντας, στον «πίνακα 3» της ημερήσιας ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ («Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 4 Οκτωβρίου 2021 έως 10 Οκτωβρίου 2021 [2021 W40]») συναντάμε τις παρακάτω Π.Ε. με θετικότητα που αγγίζει ή ξεπερνά το 1%:

  • Δράμα 1,36%
  • Καβάλα 1,19%
  • Καστοριά 1,14%
  • Κιλκίς 1,00%
  • Λάρισα 1,18%
  • Πιερία 1,17%

Τα παραπάνω στοιχεία, συμβαδίζουν με τα «καμπανάκια» των ειδικών για την εξάπλωση του ιού στη Βόρεια Ελλάδα.

Δείτε, αναλυτικά, τη θετικότητα σε όλη τη χώρα:

Θετικότητα ανά Π.Ε. (13/10)
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.