Περισσότερες ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους για τον κορονοϊό εξετάζονται από την κυβέρνηση με τις ανακοινώσεις να αναμένονται την ερχόμενη Τετάρτη (6/10).

Σύμφωνα με το Open, στο τραπέζι της συζήτησης φαίνεται πως είναι η ελευθερία των εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους διασκέδασης ώστε η καθημερινότητά τους να είναι πιο «κανονική» όσο διαρκούν οι περιορισμοί εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα, συζητείται οι πλήρως εμβολιασμένοι να μπορούν να απολαμβάνουν τη διασκέδασή τους με μουσική σε εσωτερικούς χώρους εστίασης ακόμα και στις κόκκινες περιοχές, οι οποίες βρίσκονται σε μίνι lockdown. Πρόκειται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για το επικρατέστερο σενάριο και αναμένεται το πότε θα κλειδώσει.

Φαίνεται, ακόμα, πως οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να συμμορφώνονται με τη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ένα από τα δύο μέτρα που μαζί με την απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα ισχύουν στις «κόκκινες» περιοχές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ενδέχεται να έχουν ελευθερία κινήσεων ακόμα και μετά τη 1 το βράδυ, ενώ θα μπορούν να είναι όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης, κάτι που σημαίνει ότι για τους εμβολιασμένους στις «κόκκινες» περιοχές δεν θα υπάρχει lockdown.

Θεμιστοκλέους: Κάποιος ο οποίος εμβολιάζεται φτάνει πιο κοντά σε μια φυσιολογική ζωή

Στα σενάρια που εξετάζονται και στις επικείμενες ανακοινώσεις αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

«Βλέπουμε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να κινούνται και να αποκτούν δικαιώματα μιας φυσιολογικής, κανονικής κοινωνικής και οικονομικής ζωής» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Και εδώ, συνεπώς, θα οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Με ρωτάτε για την γενικότερη κατεύθυνση. Είναι η κατεύθυνση που υπάρχει, ότι όποιος έχει εμβολιαστεί θα απολαμβάνει αυτά που είχαμε πριν. Γιατί στο διάστημα της πανδημίας, έχουμε στέρηση διαφόρων πραγμάτων λόγω της πανδημίας. Κάποιος ο οποίος εμβολιάζεται φτάνει πιο κοντά σε μια φυσιολογική ζωή» πρόσθεσε.

«Καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας για να φτάσουμε στο σημείο κανονικότητας»

Στο σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε το σχέδιο επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, για την οποία θα ανακοινωθούν αλλαγές.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας».

Αναφερόμενος στους μικτούς χώρους, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία των μη εμβολιασμένων τα οποία δεν θα είναι τιμωρητικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.