Για την πίεση στα νοσοκομεία, που γεμίζουν με ασθενείς με κορονοϊό αλλά και την προστασία που προσφέρει το εμβόλιο μίλησαν η πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Είμαστε πλήρεις. Έχουμε 8 κλινικές που λειτουργούν για covid και 84 κρεβάτια μονάδας» ανέφερε η Κυρία Γκάγκα περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Σωτηρία. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι υπάρχουν μόνο δύο κρεβάτια κενά και οι κλίνες για τους ασθενείς με άλλα νοσήματα λιγοστεύουν. «Έχουμε συνέχεια πίεση στο Σωτηρία, έχουμε σοβαρότερα περιστατικά όσο περνάει ο καιρός και έχουμε μετατρέψει τα περισσότερα κρεβάτια σε κλίνες covid» είπε χαρακτηριστικά.

Η Μίνα Γκάγκα υπογράμμισε ότι μόλις τρεις από τους ασθενείς που νοσηλεύονται είναι εμβολιασμένοι. Πρόκειται για ασθενείς με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό (υπέρταση, διαβήτη και χρόνια νοσήματα) που είναι καλά στην υγεία τους.

Βασιλακόπουλος: Κανένα θέμα αμφισβήτησης του εμβολίου

Όπως τόνισε από την πλευρά του ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης του εμβολίου: «Το εμβόλιο μας φτιάχνει ”όπλα” με αντισώματα-κύτταρα, αν εγώ είμαι άτυχος και νοσήσω επειδή εκτεθώ σε μεγάλο ιικό φορτίο, αυτό δεν αποδεικνύει ότι το εμβόλιο είναι ανεπαρκές».

Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως έχουμε πάθει αναισθησία απέναντι τον θάνατο και θα γλιτώναμε με ένα τσίμπημα. «Οι εμβολιασμένοι που νοσούν είναι περίπου 10% το πολύ , οι οποίοι είναι ανοσοκατασταλμένοι με βαριά προβλήματα υγείας και έχουν εμβολιαστεί νωρίς» τόνισε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.