Δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξει μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία θα είναι ανθεκτική στα εμβόλια, δήλωσε στο Fox News ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες χρειάζονται «τουλάχιστον τρεις μήνες» για να προσαρμόσουν το εμβόλιο σε κάθε νέα μετάλλαξη του κορονοϊού.

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή παγκοσμίως, οι επιστήμονές μας εξετάζουν προσεκτικά την επικινδυνότητά της και ερευνούν να δουν, αν αυτή η μετάλλαξη μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας», δήλωσε ο Μπουρλά.

«Είναι αρκετά πιθανό, κάποια στιγμή στο μέλλον, μια από αυτές τις μεταλλάξεις να μας ξεφύγει. Γι’ αυτό και έχουμε προετοιμάσει το έδαφος προκειμένου μέσα σε 95 ημέρες από την πρώτη στιγμή του εντοπισμού της μετάλλαξης αυτής, να έχουμε στα χέρια μας ένα «tailormade» [σ.σ: ειδικά κατασκευασμένο και στοχευμένο] εμβόλιο που θα μπορεί να την αντιμετωπίσει», καταλήγει ο Μπουρλά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.