Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbeast συνεχίζεται κανονικά η διάθεση των self test από τα φαρμακεία καθώς αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου στο οποίο θα δοθεί το πράσινο φως, δεδομένου ότι ο όγκος των ωφελούμενων είναι μικρότερος, καθώς πλέον τα αυτοδιαγνωστικά τεστ είναι υποχρεωτικά για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, ενώ ήδη εξαιρούνται όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θέτει ως προϋπόθεση στην κυβέρνηση τα 4 τεστ να δίνονται μαζικά στους δικαιούχους, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα φαρμακεία.

Ανοικτό παραμένει τι θα αποφασίσει ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής, καθώς έχει εκφράσει την ηχηρή αντίδρασή του στη συνέχιση της διανομής, ωστόσο η όποια απόφαση ληφθεί δεν είναι δεσμευτική για τους ιδιώτες φαρμακοποιούς, οι οποίοι – σύμφωνα με πληροφορίες- στην πλειονότητα τους συντάσσονται με το σκεπτικό του ΠΦΣ.

Συνεπώς δεδομένου ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου οι φαρμακοποιοί θα συνέχιζαν τη διάθεση των self test μένει να υπογράφει η επέκταση της σχετικής σύμβασης με την κυβέρνηση για δυο ακόμα μήνες, καθώς στη συνέχεια με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα θα επανεξεταστεί η συνέχιση ή όχι του μέτρου.

«Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας και η κοινωνική μας ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις. Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον κορονοϊό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.