Το αποτύπωμα των ημερών του Πάσχα βλέπουμε τώρα, είπε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι παρατηρούνται πολλές επιδημιολογικές εξάρσεις σε νησιά όπως στην Κάρπαθο, Ικαρία, Κέρκυρα, Σκιάθο.

Όπως είπε στη σημερινή ενημέρωση, οι νέοι πήγαν να δουν τους δικούς τους και μετέφεραν τον ιό από τις μεγαλες πόλεις. Οι λόγοι αύξησης των κρουσμάτων είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση και οι συναιθροίσεις.

Υπογράμμισε ότι όλοι οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές πρέπει να ενημερωθούν, ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η καθηγήτρια τόνισε ότι σε ορισμένα νησιά όπως στην Κάρπαθο και την Ικαρία το ποσοστό εμβολιασμού με μια δόση αγγίζει το 40% και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε την ατομική προστασία.

«Είμαστε ανήσυχοι, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι υψηλός. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα διενεργήθηκαν περισσότερα από 2 εκατ. διαγνωστικά τεστ και θα αυξηθεί περισσότερο, καθώς άνοιξαν και άλλες δραστηριότητες. Σήμερα, 15 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, όλοι ξέρουμε καλά πως θα αποφύγουμε την έκθεσή μας στον ιό χωρίς απαγορεύσεις και χωρίς στερήσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.