Καθώς οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 προχωρούν σε όλο τον κόσμο κάποιοι που θέλουν να κάνουν τατουάζ αναρωτιούνται αν θα πρέπει να περιμένουν να κάνουν πρώτα το εμβόλιο και μετά το τατουάζ.

Το περιοδικό Allure των ΗΠΑ αναφέρει ότι συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει, αφού μέχρι στιγμής οι ηλικίες που λαμβάνουν το εμβόλιο δεν συνηθίζουν να κάνουν τατουάζ αναφέρει το sigmalive.com

Ωστόσο, στο άρθρο, γιατροί αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμιά οδηγία από την επιστημονική κοινότητα που να παροτρύνει όσους έχουν ή θέλουν να κάνουν τατουάζ να αποφύγουν το εμβόλιο, ούτε έχει υπάρξει κάποιος επίσημος επιστημονικός συσχετισμός ανάμεσα στα δύο: τατουάζ και νέα εμβόλια (ανεξάρτητα από τον τύπο ή την εταιρεία παραγωγής του εμβολίου).

Άρα επίσημα καμιά παρενέργεια δεν συνδέει τα τατουάζ με τα εμβόλια. Όμως οι γιατροί επισημαίνουν πως το μόνο που ισχύει είναι πως τόσο τα τατουάζ όσο και τα εμβόλια, σε μικρή μερίδα του πληθυσμού, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα, πρηξίματα κ.λπ., αντιδράσεις που όμως είναι παροδικές.

Για αυτό και μόνο το λόγο οι γιατροί προτείνουν να αποφύγει κανείς να κάνει τατουάζ στο ίδιο σημείο όπου σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο και φυσικά, αν κάποιος εμφανίσει ερεθισμό από το εμβόλιο να αποφύγει στο άμεσο μέλλον μετά τον εμβολιασμό να κάνει τατουάζ στο ίδιο σημείο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.