Δειγματοληπτικοί έλεγχοι Rapid Test από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) γίνονται σήμερα στο δημαρχείο Περιστερίου, στο Θέατρο Ξηλοτεχνία και στην ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης Αμαρουσίου (στο κλειστό του Αγ. Θωμά).

Πρόκειται για μια δράση πρόληψης της υγείας, αλλά και ελέγχου της μεταδοτικότητας του ιού, από την Περιφέρεια και τον ΙΣΑ που συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς σε περιοχές της Αττικής, υπό τον συντονισμό του δρ. Π. Ευσταθίου.

Χθες, διενεργήθηκαν συνολικά 391 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους εργαζομένους της Περιφέρειας αλλά και σε δήμους χωρικής αρμοδιότητας Βορείου Τομέα. Παράλληλα, δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου που διέθεσε η Περιφέρεια διενεργήθηκαν στους πολίτες στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Στη διαδικασία παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης ΒΤ Λ. Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλος και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΑ Γ. Κεχρής.

«Στηρίζουμε στην πράξη τη μάχη για τον έλεγχο της μεταδοτικότητας του ιού στην Αττική μέσα από σειρά δειγματοληπτικών ελέγχων σε πολίτες, σε νέους, σε αθλητές», δήλωσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, προσθέτοντας: Με στοχευμένα προληπτικά μέτρα θωρακίζουμε τη δημόσια υγεία και συμβάλλουμε στην καλύτερη προστασία της υγείας των πολιτών κάθε ηλικίας, στην επιτάχυνση των ιχνηλατήσεων αλλά και στην ανάσχεση της μεταδοτικότητας του ιού.

Για τις δράσεις, η αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη, δήλωσε σχετικά: «Μετά τη διενέργεια τεστ στους εργαζομένους στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι συντονίζουμε τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και σε άλλους Δήμους του Βορείου Τομέα με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων».

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.