Πολύ κακή είναι η επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας, με το σύστημα υγείας πλέον να έχει φτάσει στα όριά του και τους γιατρούς να δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Χθες το απόγευμα (02.03) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.353 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμό-ρεκόρ για το 2021, αλλά και 422 διασωληνωμένους σε κλίνες ΜΕΘ. 

«Βρισκόμαστε στην οξεία φάση του 3ου κύματος της πανδημίας. Στα τέλη Μαρτίου θα ξεθυμάνει αυτό. Απαιτείται αυστηροποίηση των μέτρων μέχρι τις 15 Μαρτίου για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτό με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Εάν λυγίσουμε, τελειώσαμε» δήλωσε στο newsbeast.gr ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και συντονιστής τομεάρχης εντατικής, Νίκος Καπραβέλος.

Σε δραματικούς τόνους μίλησε και ο Διευθυντής, Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», Γιώργος Ζωγράφος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η μάχη είναι η πιο κουραστική μάχη που έχουν δώσει οι υγειονομικοί μετά τον πόλεμο».

«Πώς ξύπνησα δεν ξέρω…», «Δύσκολο να βγει η εφημερία…», «έχω άρνηση..», «γεράσαμε…» αυτά είναι μερικά μόνο από τα λόγια για γιατρών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εδώ και ένα χρόνο και καλούνται κάθε ημέρα να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις των εφημεριών.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι ασφυκτική και αυτό μαρτυρά και το γεγονός ότι μόνο στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας καταγράφονται 1.159 κρούσματα. Από αυτά 318 εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας και 202 στον Πειραιά, ενώ τριψήφιος αριθμός μολύνσεων σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο και στα βόρεια και δυτικά προάστια των Αθηνών.

TAGS