Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος έκθεσης στον κορονοϊό μέσα στο αεροπλάνο

Τι γίνεται όταν κάποιος βήχει - Ο ρόλος της μάσκας


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
9:46
16/10/2020
Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος έκθεσης στον κορονοϊό μέσα στο αεροπλάνο
4
loading

Πολύ χαμηλός είναι ο κίνδυνος έκθεσης στον κορονοϊό στις πτήσεις, σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Πρόκειται για ένα θετικό σημάδι για τον κλάδο των αεροπορικών εταιριών καθώς προσπαθεί να ανακάμψει οικονομικά από τις καταστροφικές συνέπειες που είχε η πανδημία COVID-19 στις μετακινήσεις των επιβατών.

Όταν ένας επιβάτης που κάθεται –εντός καμπίνας αεροσκάφους- φοράει μάσκα, ένα μέσο ποσοστό 0,003% των σωματιδίων του αέρα που τον περιβάλλουν είναι μολυσμένα, εντός της ζώνης των αναπνοών του, γύρω από το κεφάλι του, ακόμη και αν οι επιβάτες κάθονται σε όλες τις θέσεις, όπως εντόπισε η ίδια μελέτη.

Στην υπόθεση διεξαγωγής της μελέτης υπήρχε ένα μολυσμένο άτομο στο αεροπλάνο, ενώ δεν εξομοιώθηκαν οι συνέπειες από την κίνηση των επιβατών εντός της καμπίνας του αεροσκάφους, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε πτήσεις αεροσκαφών Boeing 777 και Boeing 767 της United Airlines, ενώ τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι οι μάσκες βοήθησαν στη μείωση της έκθεσης στη μόλυνση από τον κορονοϊό όταν κάποιος είχε βήχα, ακόμη και στις γειτονικές θέσεις εντός της καμπίνας επιβατών των αεροσκαφών.

Ποσοστό περίπου 99,99% των σωματιδίων είχαν φιλτραριστεί μέσα σε 6 λεπτά, εξαιτίας της λειτουργίας ταχείας ανακύκλωσης του αέρα, του εξαερισμού καθοδικού ρεύματος αέρα, αλλά και των σύγχρονων συστημάτων φιλτραρίσματος του αέρα, που διαθέτουν τα αεροσκάφη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Αεροπλανο

  Είναι κλειστός χώρος με κλιματισμό.
  Μόνο στις πλατείες κολάει που δεν πληρώνουμε είσοδο.

 2. avatar κοροϊδοϊός

  οκ, καταλάβαμε, να ενισχύσουμε τις αεροπορικές με όποιο τίμημα, αμερικανικό υπουργείο είναι αυτό, κάτι παραπάνω θα ξέρει

 3. avatar τολιος

  Έλληνα συμπολίτη,φαντάσου τι μπαρμπούτσαλο έχεις να ακούσεις ακόμα,για να δικαιολογήσουν την παγκόσμια αποτυχία τους.

 4. avatar Κοροΐδοΐε μπεεε

  Στο αεροπλάνο δε κολλάει μπεεε μπεεεε επειδή έρχονται Άγγλοι στην Ελλάδα .είναι επιλεκτικός ο κοροΐδοΐος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει