Απογοήτευση για τη ρεμδεσιβίρη: Δεν μειώνει τη θνησιμότητα από κορονοϊό – Μεγάλη κλινική μελέτη του ΠΟΥ

Πού στρέφονται πλέον οι ελπίδες του Οργανισμού


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
9:08
16/10/2020
Απογοήτευση για τη ρεμδεσιβίρη: Δεν μειώνει τη θνησιμότητα από κορονοϊό - Μεγάλη κλινική μελέτη του ΠΟΥ
5
loading

Απογοήτευση προκαλούν τα αποτελέσματα της μεγάλης κλινικής μελέτης Solidarity του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα οποία διαψεύδουν καθώς αρκετές ελπίδες έχουν στηριχθεί στη ρεμδεσιβίρη.

Η μελέτη διαπιστώνει πως η θεραπεία με ρεμδεσιβίρη δεν έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα στην πιθανότητα επιβίωσης ενός ασθενούς με Covid-19 ή στη διάρκεια νοσηλείας του.

Η μελέτη αξιολόγησε τη ρεμδεσιβίρη και άλλα τρία φάρμακα σε 11.266 ασθενείς σε περισσότερα από 500 νοσοκομεία 30 χωρών, βρίσκοντας ότι καμία θεραπεία «δεν επηρεάζει ουσιαστικά τη θνησιμότητα», ούτε τις διασωληνώσεις, σύμφωνα με τους «Financial Times» και το πρακτορείο Reuters, που αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Οι θεραπείες με ρεμδεσιβίρη, υδροξυχλωροκίνη, λοπιναβίρη και ιντερφερόνη φάνηκε ότι έχουν μικρή επίδραση στη ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα», σύμφωνα με τη μελέτη.

Η κλινική μελέτη Solidarity βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς συνεχώς προστίθενται ή αφαιρούνται φάρμακα. Το σκέλος που αφορούσε ειδικά τη ρεμδεσιβίρη περιλάμβανε 2.750 ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο επί δέκα ημέρες (200 μιλιγκράμ την πρώτη ημέρα και από 100 μιλιγκράμ τις επόμενες).

Τα ευρήματα του ΠΟΥ σημαίνουν ότι προς το παρόν το μοναδικό φάρμακο που αποδεδειγμένα αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσης από Covid-19 είναι η δεξαμεθαζόνη, ένα φθηνό στεροειδές που λαμβάνεται από το στόμα και είναι ευρέως διαθέσιμο διεθνώς. Ο ΠΟΥ έχει συστήσει τη χρήση στεροειδών σε σοβαρά περιστατικά μόλυνσης από κορονοϊό. Οι ελπίδες του Οργανισμού στρέφονται, πλέον, στα μονοκλωνικά αντισώματα, σε ανοσοτροποποιητικά και σε άλλα αντι-ιικά φάρμακα.

Η ρεμδεσιβίρη αναπτύχθηκε αρχικά από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences ως φάρμακο κατά του ιού Έμπολα. Ήταν ένα από τα φάρμακα που χορηγήθηκαν πρόσφατα και στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η Gilead σχολίασε ότι «τα στοιχεία που ήρθαν στο φως φαίνονται ασυνεπή με πιο αξιόπιστα στοιχεία από πολλαπλές τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες που δείχνουν το κλινικό όφελος της ρεμδεσιβίρης». Η εταιρεία συνήψε πρόσφατα συμφωνία με την ΕΕ για την αρχική προμήθεια έως 500.000 δόσεων του φαρμάκου στις ευρωπαϊκές χώρες, με δυνατότητα για νέα προμήθεια στο μέλλον.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αναρτήθηκαν ως προδημοσίευση στη βάση medRxiv.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Σύψα, έμαθες τα νέα για το φαρμακάκι που διαφήμιζες;

  Αναμένουμε την επέμβαση της εισαγγελίας και τη δίωξη για κακούργημα, όσων έβαλαν την υπογραφή τους για την προμήθεια του εν λόγω φαρμάκου, καθώς και όσων έκαναν ψευδείς δηλώσεις και δημιούργησαν εντυπώσεις στα ΜΜΕ.
  Επίσης αναμένουμε τη σχετική έρευνα για το κατά ποσό οι Έλληνες γιατροί είχαν λάβει τη συναίνεση των ασθενών ΠΡΙΝ τη χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου σε αυτούς.
  Αν δεν είχαν λάβει συναίνεση, να μας πουν με ποιανού εντολή ενήργησαν.

 2. avatar @ Ευακι

  Παπαγαλάκι των Αμερικανών πιπιλάς τις θεωρίες συνωμοσίας τους.

  1. avatar Ευακι

   Έχω μάτια και βλέπω και μυαλό να σκέφτομαι δεν ξέρω για καμιά θεωρία συνομωσιας, είναι η πραγματικότητα τώρα εσύ δεν ξέρω σε ποιο σύμπαν ζεις!!!! Και ότι θέλω θα πιστεύω δεν θα ρωτήσω εσένα!!!!

 3. avatar Ευακι

  Αυτοί που αμολησαν τον ιό από την Κίνα που κάνουν πειράματα η μπορεί και βιολογικο πολεμο, αυτοί έχουν το αντίδοτο εκεί να ψάξετε!!!!! Και γιατί δεν μας έχει ενημερώσει κάνεις γιατί δεν διώκεται η κινα η όποιος είναι υπεύθυνος για όλο αυτό, τι κρατικα μυστικά, δεν τα λέτε;;;; είναι απορίας άξιο πάντως γιατί δεν λέτε τίποτα κάτι μας κρύβετε!!!! Και μας περνάτε και για ηλιθιους!!!!

 4. avatar Φόλα στο σκύλο της ΕΣΑ

  Εσείς που ερευνάτε για εμβόλια κλπ προσέχετε την μήνιν των ζωοφίλων. Γιατί και οι ιοί όπως και όλα τα μικρόβια ζώα είναι τα καημένα. Κινδυνεύετε να σας κατηγορήσουν για κακούργημα! Εκτός και αν είναι ζωορατσιστές και θεωρούν μόνο τους σκύλους ζώα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει