AstraZeneca: Αναστέλλει παγκοσμίως τις δοκιμές του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό – Συμμετέχων στην έρευνα ασθένησε ανεξήγητα

Η εταιρεία αναπτύσσει ένα από τα κορυφαία υποψήφια εμβόλια, αυτό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, και είχε υπογράψει συμφωνία με την ΕΕ


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
7:24
09/09/2020
AstraZeneca: Αναστέλλει παγκοσμίως τις δοκιμές του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό - Συμμετέχων στην έρευνα ασθένησε ανεξήγητα
23
loading

Απροσδόκητη τροπή παίρνει η κούρσα για το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, καθώς μία από τις βασικές «παίκτριες» στο πεδίο, η εταιρεία AstraZeneca, με την οποία έχει συνάψει συμφωνία και η ΕΕ για λογαριασμό των κρατών μελών της, αναστέλλει τις δοκιμές παγκοσμίως.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η φαρμακευτική ανακοίνωσε χθες ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά της COVID-19, εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.

Το εμβόλιο αυτό, έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, ενώ η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις δοκιμές εθελοντικά, προκειμένου να μελετήσει δεδομένα ασφάλειας από μία ανεξάρτητη επιτροπή, ενώ εργάζεται για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάλυσης του περιστατικού ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε ενδεχόμενη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος δοκιμών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
 1. avatar Let nature take its course

  Εμβόλιο Οξφόρδης, με 3 χιλιάδες δοκιμές, μισή υποψία ότι μπορεί να ευθύνεται το εμβόλιο και το διέκοψαν.
  Ρώσικο Εμβόλιο
  Το δοκίμασαν σε 19 ανθρώπους, όλα καλά άρα κατευθείαν για παραγωγή.
  Και δυστυχώς υπάρχουν κάτι ζωντόβολα που θεωρούν ότι το Ρώσικο είναι αξιόπιστο!!!!!

 2. avatar Υπ όψιν

  Προς το παρόν το ρωσικό εμβόλιο φαίνεται να είναι το πιο αξιόπιστο.

 3. avatar .;.

  Το είχαμε ήδη γράψει για τη γελοία προπαγάνδα εναντίον ενός εμβολίου που δεν είναι \"δικό μας\", το γράψαμε ότι δεν μπορούμε να εκθειάζουμε ή να απορρίπτουμε εμβόλιο, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης, αλλά μετά από δοκιμές, τα γράψαμε για την by the book προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, που δεν δίνουν δεκάρα για την ουσία, αλλά κάνουν πολιτική (\"αναπτύσσει ένα από τα κορυφαία\").
  Να τα ξαναπούμε με πολύ απλά λόγια:
  Εμείς οι Έλληνες και τα ΜΜΕ μας, δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε υπέρ ή κατά κάποιου εμβολίου. Δεν μπορούμε να λέμε καλά ή κακά λόγια για κανένα. Δεν μας ενδιαφέρει αν το βρουν Ρώσοι, Ινδοί, Κογκολέζοι, Έλληνες ή Σομαλοί επιστήμονες. Δεν μπορεί να είμαστε \"επιφυλακτικοί\", \"ανήσυχοι\" και αρνητικοί με ένα εμβόλιο, επειδή δεν προέρχεται από τις φαρμακοβιομηχανίες της \"δύσης\". Τα ΜΜΕ οφείλουν να είναι αντικειμενικά κι όχι να κάνουν προπαγάνδα μυστικών υπηρεσιών, που θέλουν τον \"ψυχρό πόλεμο\" ή τον Γ\' παγκόσμιο πόλεμο ΗΠΑ-Ρωσίας, για οικονομικά συμφέροντα.
  Εμείς οι απλοί Έλληνες πολίτες, δεν είμαστε ατζέντηδες των αμερικάνικων φαρμακοβιομηχανιών, να πανηγυρίζουμε αν μια δυτική βιομηχανία βρει εμβόλιο και να \"ανησυχούμε\" αν το βρει κινέζικη ή ρώσικη ή κουβανέζικη.
  Φτύστε τα ΜΜΕ που υπηρετούν την ατζέντα \"δυσφημίστε την Κίνα και τη Ρωσία, για τις επιτυχίες τους, πρέπει να αισθάνεστε εχθρότητα, ακόμη κι αν σας σώσουν. Μισείστε τους!\"

 4. avatar Αρρώστεια

  Καλό μαρκεντινκ! Λες ότι έπιασες μια παρενέργεια και όλοι πιστεύουν ότι βελτιώνεται το προϊόν!
  Από την άλλη τι σημαίνει \"ανεξήγητα\" , δηλαδή εξ ορισμού τα εμβόλια δεν έχουν παρενέργειες και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πως συνέβη αυτό?
  Να περιμένουμε να δούμε αν θα είναι καλά στην υγεία τους και τα υπόλοιπα πειραματόζωα σε ένα ή δύο μήνες ?
  Για να βγει ένα 99,9% ασφαλές εμβόλιο θέλει 2-3 χρόνια

 5. avatar Εμβόλιο

  Από τα λιντλ...Θέλετε να το κάνουμε κι όλας, πρόβατα.

 6. avatar Το γεγονός

  αυτό δείχνει πόσο σοβαρά παίρνουν την ασφάλεια οι συμμετέχοντες. Μπράβο τους που δεν πιέζονται και δεν βιάζονται να βγάλουν όπως όπως ένα εμβόλιο, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα ασφαλέστατο εμβόλιο

 7. avatar Ναι

  Το 2009 με την πανδημία της γρίπης Η1-Ν1 δεν είχε γίνει αυτός ο πανικός { lock down , μάσκες περιορισμός κυκλοφορίας } με αποτέλεσμα 10 εκατομμύρια εμβόλια του Αβραμόπουλου να καταλήξουν στη χωματερή. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να βρουν το εμβόλιο για τον κοροναιο το 2020-2021 αλλά ένα είναι σίγουρο ότι μετά από όλο αυτό που συμβαίνει τώρα από το εμβόλιο της γρίπης θα βγάλουν δις καθώς θα γίνει μαζικός εμβολιασμός για την γρίπη.

 8. avatar Ναι

  Το 2009 με την πανδημία τη γρίπης Η1-Ν1 δεν είχε γίνει όλο αυτό που έγινε φέτος [ lock down, μάσκες περιορισμός κυκλοφορίας } . Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα 10 εκατομμύρια εμβολίων του Αβραμόπουλου κατέληξαν στην χωματερή. Το εμβόλιο για τον κοροναιο δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμο, Ένα είναι σίγουρο ότι φέτος θα βγάλουν δις από το εμβόλιο της γρίπης καθώς όλοι θα καταφύγουν μαζικά στον εμβολιασμό κατά της γρίπης.

 9. avatar Τοπεριμενα

  Όσοι πιστοί προσέλθετε (να κάνετε εμβόλιο)

  1. avatar Από ότι καταλαβαίνεις

   (ΑΝ καταλαβαίνεις), το οποιοδήποτε εμβόλιο που θα βγει θα έχει πρώτα δοκιμαστεί

 10. avatar Φούσκας1

  \"εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα\"
  Γιατί δεν αναφέρεται τι έπαθε ο ασθενής? Ποια ασθένεια? Κρυφό είναι?

 11. avatar Τρέχετε κάντε το ζωντανά

  Να μη σας πούνε ψεκασμενους

 12. avatar Γεια σου ρε

  Κικίλια με τις επιλογές σου

  1. avatar mprabo

   Ο Κικιλιας φταίει... Μήπως φταίει και η Μαριγούλα η κότα; Για σκέψου το καλύτερα

 13. avatar Γιούτα ε

  Αχ τι κρίμα και γω που ήθελα σα τρελή να τρυπηθω !Πάνε στα τέσσερα να μας τρυπήσουν μπεεε μπεεεε κοροΐδοΐε

 14. avatar unwise

  εργάζομαι με ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας και περίμενα πως και πως να έρθει το εμβόλιο για να σταματήσει αυτός ο καθημερινός εφιάλτης που ζούμε. ανα πάσα στιγμή μπορεί να κολλήσεις τους ηλικιωμένους και να φύγουν από τη ζωή. και μόνο η σκέψη σε αρρωσταίνει. σίγουρα αν προσπαθούμε να μην ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους και αν τηρούμε όλα τα σχετικά μέτρα μειώνονται οι πιθανότητες αλλά σίγουρα όμως πάντα υπάρχει περίπτωση κάποιος εργαζόμενος να κολλήσει κορονοιο και να τον μεταφέρει στο χώρο εργασίας του και τότε... ο θεός να βάλει το χέρι του. μακάρι να βρεθεί κάποια άλλη εταιρεία και να προχωρήσει το θέμα και σύντομα να έχουμε το εμβόλιο.

 15. avatar Αναντικατάστατος

  Αυτά συμβαίνουν όταν ακολουθείς το πρωτόκολλο και κάνεις δοκιμές σε χιλιάδες εθελοντές ενώ το ρωσικό εμβόλιο έχει δοκιμαστεί μόνο σε 70 άτομα και έχει πάρει πιστοποίηση Κουτσούμπα.

 16. avatar ΤαραΤατα

  Και η παραγγελια μας ?

 17. avatar kalo deigma

  ...οτι και αντανακλαστικά της εταιρείας υπάρχουν και σωστή λειτουργία των διαδικασιών. Κι αν ειναι απο το εμβόλιο θα διορθωθεί, οπότε όσο πιο γρήγορα ξεπεραστεί καλό θα είναι γιατι πλησιάζει ο χειμώνας.

  1. avatar Andreas-20

   Πλησιάζει ο χειμώνας όπως χιλιάδες χειμώνες τώρα.Το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω αλλά anyway.Καλη τύχη σε όσους δοκιμάσουν οποιοδήποτε εμβόλιο την πλανδημιας,θα χει ‘’πλάκα’’για τους υπόλοιπους.’’Πλακα’’ εντός εισαγωγικών γιατί δεν νομίζω να ναι αστείες οι οποίες παρενέργειες.

   1. avatar Ότι του φανεί . .

    Τα εμβόλια που γίνονται τόσα και τόσα χρόνια και έχουν σώσει τοσο και τόσο κόσμο . Δεν έχουν παρενέργειες ; Γιατί αυτό το συγκεκριμένο θα έχει όλα τα κακα του κόσμου ας πούμε ; Έλα ντε είναι δυνατόν να θεωρούμε πρόβλημα το ότι πεθάνει κόσμος . (Το άρθρο αναφέρεται σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνο στην Ελλάδα ) σχεδόν ένα εκατομμύριο πλέον ακομη και τους καλοκαιρινούς μήνες που υποτειθεται οι γρίπες εξασθενούν . Το πρόβλημα είναι κάποιες τυχόν παρενέργειες σε μια πολύ μικρότερη κλίμακα ανθρωπων . Για τον Ελληναρα δεν έχει σημασία να σωθουνε οι ζωές για τον Ελληναρα έχει σημασία η καλοπέραση και το ότι όλα είναι θεωρίες συνωμοσίας . Του τύπου να κονομησουν οι φαρμακευτικές . Να μας κλείσουν όλους μέσα κτλ . Χάνουν όλοι τρις εκατομμύρια για να κονομησουν δισεκατομμύρια. Μόνο ο Ελληναρας θα το υποστήριζε αυτό .

    1. avatar Προφανώς λες ανακρίβειες…

     Αυτή η καραμέλα του ελληναρα καλό είναι να κοπεί... είναι από τα ανέκδοτα που μας έλεγαν ότι δεν δουλεύουμε και οποίος έχει πάει βόρειες χώρες ξέρει ποσό σκοτώνονται στη δουλεια οι «ιδιωτικοί υπάλληλοι».
     Να σε πληροφορήσουμε λοιπόν ότι τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που γίνονται για αντιcovid δεν είναι στην Ελλάδα... Γερμανία, Αγγλία, ΗΠΑ, Σουηδία όλη η κυβέρνηση και η χώρα κτλ κτλ κτλ! Στο ενδιάμεσο που λες για το 1.000.000 θανάτους από COVID κάνε μια μικρή αναζήτησή σε ότι επίσημο site θες να δεις πόσοι έχουν από γρίπη, από πείνα, από καρκίνο, από ατυχήματα... και μετά ας συζητήσουμε σε νέα βάση αν σου φαίνονται λογικά όλα αυτά που γίνονται! Όσο σε έχουν σπίτι και δεν μπορείς να συζητήσεις να ανταλλάξεις απόψεις, να διαφωνήσεις, να γελάσεις, να στεναχωρηθείς κτλ κτλ καταφέρνουν να σε ελέγξουν, να σε κάνουν ζαμπόν! Και για να μην ξεκινήσουμε τα υπόλοιπα... δεν είπα δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει... λέω ότι δεν δικαιολογούνται όλα αυτά που γίνονται. Όπως στο αυτοκίνητο φοράω τη ζώνη μου... έτσι παίρνω τα μέτρα μου και γιαυτο όπως και σε οποία παρόμοια περίπτωση του παρελθόντος χωρίς όμως να γίνουν όλα αυτά που γίνονται σήμερα! Είμαστε 7.000.000.000 κι καθημερινά πεθαίνει κόσμος από διάφορες αιτίες... παίρνουμε τα μέτρα μας μεν... αυτά τα υπερβολικά μέτρα όμως δεν μου μοιάζουν και πολύ λογικά έως υπερβολικά!!! Και όπως σε κάθε κρίση... πάντα κάποιος βγαίνει κερδισμένος! Σημειωτέον ότι στο σχεδόν 1.000.000 θανάτων υπολογίζεται και χωρών που δεν πήραν καθόλου μέτρα!

   2. avatar kalo deigma

    Ο χιμώνας φέρνει και τις γνωστές ή άγνωστες ιώσεις και αμα μπεί και η τρεχουσα χωρίς ειδική αντιμετώπιση τα προβληματα τα είναι πολλά.
    Το πλακα...δεν το καταλαβα... Αν θα μπορούσατε να έλθετε σε μια ΜΕΘ ή να ρωτήσετε κάποιον που πέρασε βαριά την ασθένεια (γιατι όποιον πέθανε δεν γίνετε να τον ρωτήστε) τότε δεν θα μιλούσατε για πλάκα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει