ΠΟΥ για ταξιδιώτες: Δεν υπάρχει «μηδενικός κίνδυνος»

Ο Οργανισμός συστήνει, αλλά η εφαρμογή όσων λέει δεν είναι υποχρεωτική


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
16:04
31/07/2020
ΠΟΥ για ταξιδιώτες: Δεν υπάρχει «μηδενικός κίνδυνος»
1
loading

Τα απαραίτητα ταξίδια και περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να παραμείνουν προτεραιότητα, όπως τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποιώντας πως δεν υπάρχει στρατηγική «μηδενικού κινδύνου» για χώρες που χαλαρώνουν τους περιορισμούς διεθνών ταξιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19.

Σε μια πολυαναμενόμενη επικαιροποίηση των συστάσεών του για τα ταξίδια, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι τα διασυνοριακά ταξίδια για έκτακτες ανάγκες, το ανθρωπιστικό έργο, η μεταφορά απαραίτητου προσωπικού και ο επαναπατρισμός συνιστούν απαραίτητα ταξίδια.

«Δεν υπάρχει "μηδενικός κίνδυνος" όταν εξετάζεται η πιθανή εισαγωγή ή εξαγωγή κρουσμάτων στο πλαίσιο των διεθνών ταξιδιών» ανέφερε στις επικαιροποιημένες οδηγίες του που αναρτήθηκαν αργά χθες στην ιστοσελίδα του.

Η αύξηση των νέων κρουσμάτων σε πολλές περιοχές του κόσμου έχει οδηγήσει κάποιες χώρες στο να επανεισάγουν κάποιους περιορισμούς στα ταξίδια, μεταξύ των οποίων τη διενέργεια τεστ για κορονοϊό και την καραντίνα για εισερχόμενους επιβάτες.

Οι συστάσεις του ΠΟΥ μπορούν να ληφθούν υπόψιν από κυβερνήσεις και κλάδους οικονομικής δραστηριότητας προκειμένου να διαμορφωθούν οι σχετικές πολιτικές, αλλά δεν είναι υποχρεωτική η εφαρμογή τους.

Ο ΠΟΥ ανέφερε επίσης ότι κάθε χώρα θα πρέπει να διενεργεί τη δική της ανάλυση για τους κινδύνους και τα οφέλη πριν προχωρήσει στην άρση μέρους ή του συνόλου των ταξιδιωτικών περιορισμών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Δεν τον καταλαβαίνω τον τίτλο σας

    Ο ΠΟΥ πάντα συστήνει, δεν νομοθετεί ο ίδιος για να είναι η εφαρμογή αυτού που λέει υποχρεωτική, εκτός αν πια ο ΠΟΥ γίνεται παγκόσμια κυβέρνηση και δεν το καταλάβαμε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει