Μεγάλη παραγγελία από τη Μεγάλη Βρετανία: Ζήτησαν 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τον κορονοϊό

Η υπόσχεση στην κυβέρνηση από το γαλλικό εργαστήριο Sanofi και το βρετανικό GSK


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
15:54
29/07/2020
Μεγάλη παραγγελία από τη Μεγάλη Βρετανία: Ζήτησαν 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τον κορονοϊό
2
loading

Μία μεγάλη παραγγελία φαίνεται πως έκανε η Μεγάλη Βρετανία στο γαλλικό εργαστήριο Sanofi και το βρετανικό GSK για 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, τα συγκεκριμένα εργαστήρια υποσχέθηκαν να παράσχουν στη βρετανική κυβέρνηση 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους κατά της Covid-19, σε ένα υπόβαθρο παγκόσμιου ανταγωνισμού για την εξασφάλιση των πολύτιμων δόσεων.

Η συμφωνία αυτή συνήφθη «υπό την επιφύλαξη της υπογραφής ενός οριστικού συμβολαίου» διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της Sanofi και της GSK.

Οι δύο όμιλοι, που λένε πως το εμβόλιο τους μπορεί να λάβει άδεια το πρώτο εξάμηνο του 2021, διευκρινίζουν σε ανακοίνωση πως «διεξάγονται διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με τη Γαλλία και την Ιταλία στην ομάδα διαπραγμάτευσης, και άλλες κυβερνήσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η παγκόσμια πρόσβαση» στο εμβόλιο τους.

«Δεν υπάρχει καμία διασφάλιση» ότι θα βρεθεί μια μέρα ένα εμβόλιο εναντίον του νέου κορονοϊού, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Επιχειρηματικότητας Άλοκ Σάρμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Τούτου λεχθέντος, είναι σημαντικό να αποκτήσουμε γρήγορη πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος υποψήφιων υποσχόμενων εμβολίων».

Είναι η τέταρτη συμφωνία αυτού του τύπου για τη Βρετανία, έπειτα από εκείνες με την AstraZeneca, τη Valneva και τις BioNTech/Pfizer. Με αυτό τον τρόπο η χώρα έχει εξασφαλίσει συνολικά 250 εκατομμύρια δόσεις.

Για την Κέιτ Μπίνγκαμ, πρόεδρο της ομάδας εργασίας για τα εμβόλια της βρετανικής κυβέρνησης, δηλώσεις της οποίας παρατίθενται επίσης στην ανακοίνωση, «αυτή η ποικιλομορφία είναι σημαντική επειδή δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιο θα αποδειχθεί ότι προκαλεί μια ασφαλή και προστατευτική απόκριση».

Όπως είπε, ωστόσο, «ίσως να μην αποκτήσουμε ποτέ εμβόλιο και αν βρούμε κάποιο, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι δεν θα είναι ένα εμβόλιο που θα εμποδίζει την μόλυνση από τον ιό, αλλά μάλλον ένα εμβόλιο που μειώνει τα συμπτώματα».

Η Sanofi και η GSK προβλέπουν να «ξεκινήσουν μια μελέτη φάσης 1/2 τον Σεπτέμβριο, την οποία θα ακολουθήσει μια μελέτη φάσης 3 έως τα τέλη του 2020» για το υποψήφιο εμβόλιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΜΕ

  Κ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
  ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΟΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ
  ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  Κ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΝΑΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΜΒΟΛΙΟ...
  ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΚΟΜΑ ΤΟ 2ο ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ...

 2. avatar ΑΓΚΑ ΟΥΓΚΙ ΓΚΙ

  Εμείς θέλουμε 80εκ από το καλό με το φτυάρι δώρο ε..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει