Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για κορονοϊό: Προτεραιότητα η ανάπτυξη πιθανών φαρμάκων

Το μήνυμα προς τις χώρες - μέλη της Ε.Ε. για διεξαγωγή μεγάλων ερευνών


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
18:13
19/03/2020
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για κορονοϊό: Προτεραιότητα η ανάπτυξη πιθανών φαρμάκων
loading

Προτεραιότητα στις μεγάλες έρευνες για την ανάπτυξη πιθανών φαρμάκων, με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού με τη συμμετοχή όλων των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά η Επιτροπή Ανθρωπίνων Φαρμάκων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), διότι είναι πιθανότερο να φθάσουν σε αποφασιστικά αποτελέσματα.

Ευρείες πολυκεντρικές, βελτιστοποιημένες κλινικές δοκιμές πρέπει να περιλαμβάνουν όλες τις χώρες της Ε.Ε., ώστε να δοθεί δυνατότητα για την ταχύτερη ανάπτυξη θεραπείας για την νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Η επιτροπή καλεί την ερευνητική κοινότητα να δώσει προτεραιότητα σε μεγάλες, τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες μελέτες, διότι είναι οι πιο πιθανές για να φθάσουν στα αποφασιστικής σημασίας στοιχεία που χρειάζονται για να υπάρξει ταχεία ανάπτυξη και έγκριση πιθανών θεραπειών του ιού.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προτρέπει σε εναρμονισμένη προσέγγιση της συλλογής στοιχείων και σε ισχυρή μεθοδολογία για τις κλινικές δοκιμές για τον COVID-19 σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τονίζει την ανάγκη συμμετοχής όλων των χωρών μελών στις δοκιμές αυτές.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βρίσκεται σε επαφή με διάφορες ενδιαφερόμενες πλευρές που μπορούν να υποστηρίξουν την πραγματοποίηση κλινικών δοκιμών για τον κορονοϊό σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει