Νέα εκδοχή για τον κορονοϊό: Πιθανώς να ξεκίνησε από ερευνητικό εργαστήριο στην Ουχάν, λένε Κινέζοι επιστήμονες

Στο εργαστήριο βρίσκονταν εκατοντάδες νυχτερίδες


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
13:37
17/02/2020
Νέα εκδοχή για τον κορονοϊό: Πιθανώς να ξεκίνησε από ερευνητικό εργαστήριο στην Ουχάν, λένε Κινέζοι επιστήμονες
8
loading

Σε ερευνητικό εργαστήριο, σε απόσταση 300 μέτρων από την ψαραγορά της Ουχάν, πιστεύουν τώρα Κινέζοι επιστήμονες πως μπορεί να πρωτοεμφανίστηκε ο φονικός κορονοϊός, που έχει στοιχίσει τη ζωή πάνω από 1.700 ανθρώπων.

Δημοσίευση – βόμβα από το πανεπιστήμιο South China University of Technolog, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πεκίνο, όπως γράφει η Daily Mail, αναφέρει πως το κέντρο Wuhan Center for Disease Control (WHCDC) μπορεί να είναι εκείνο από το οποίο ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού στην επαρχία Χουμπέι.

Το κείμενο με τίτλο «Οι πιθανές ρίζες του 2019-nCoV κορονοϊού», το οποίο υπογράφουν οι φοιτητές Botao Xiao και Lei Xiao, υποστηρίζει πως το WHCDC είχε ζώα που είχαν μολυνθεί από τον ιό στα εργαστήριά του- μεταξύ αυτών και 605 νυχτερίδες. Προσθέτει πως οι νυχτερίδες, που συνδέονται με τον κορονοϊό, επιτέθηκαν μία φορά σε έναν ερευνητή και εκείνος βρέθηκε με αίμα της νυχτερίδας στο δέρμα του.

«Οι ακολουθίες του γονιδιώματος από τους ασθενείς ήταν 96%  ή 89% ίδια με τον κορονοϊό Bat CoV ZC45, που είχε αρχικά εντοπιστεί στις νυχτερίδες Rhinolophus affinis».

Στο κείμενο αναφέρεται πως ο νυχτερίδες αυτές ζουν σε απόσταση περίπου χιλίων χιλιομέτρων από την ψαραγορά της Ουχάν και πως οι πιθανότητες να πέταξαν εκεί από τις επαρχίες όπου ζουν είναι ελάχιστες.

Έτσι, οι επιστήμονες στρέφουν την προσοχή τους στις έρευνες που γίνονται στο WHCDC, που είναι σε πολύ μικρή απόσταση από την αγορά της Ουχάν.

Ένας από τους ερευνητές του Κέντρου μπήκε σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες, αφότου βρέθηκε με αίμα νυχτερίδας στο δέρμα του. Ο ίδιος άνθρωπος μπήκε σε καραντίνα και όταν μία νυχτερίδα ούρησε πάνω του.

Αναφέρει επίσης πως βρήκε ένα ζωντανό τσιμπούρι σε μία από τις νυχτερίδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, το WHCDC είναι δίπλα και στο Union Hospital, όπου μολύνθηκαν οι πρώτοι γιατροί στο ξεκίνημα της επιδημίας.

«Είναι πιθανό ο ιός να διέρρευσε και να μόλυνε τους πρώτους ασθενείς αυτής της επιδημίας, αν και απαιτούνται στέρεες αποδείξεις σε μελλοντικές έρευνες» σημειώνεται.

Εκτός από το WHCDC,  το κείμενο δεν αποκλείει ο ιός να ξεκίνησε και από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν. Το κείμενο καταλήγει πως «ο φονικός κορονοϊός πιθανώς ξεκίνησε από ένα εργαστήριο στην Ουχάν».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Ν.Ν

  Αν αυτό ισχύει μπορούμε δικαίως να πούμε ότι αυτοί οι τύποι είναι ο ορισμός του [...]

 2. avatar Χαχας

  είναι πλέον προφανές πως οι κίνεζοι φτιάχναν τον ιο στο ινστιτούτο ιολογίας του Ουχαν (από το 2015 έχουν δημοσισυσεις για τον ιο αυτό στο site του ινστιτούτου) , το οποίο πήρε διαβάθμιση βιολογικών κατηγορίας 4 το 2018. Μάλλον όμως κάτι πήγε στραβά ή όπως είπε και ο πλανητάρχης \"οι δικοί μας επιστήμονες είναι οι καλύτεροι\".
  Και έτσι τελείωσε ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ!

  1. avatar criskalts

   Πράγματι!!!

 3. avatar Τόνο Μάσας.

  \"όπως γράφει η Daily Mail\"
  Τώρα μάλιαστα. Τα πιάσαμε τα λεφτά μας.
  Ολο και πιο πολύ γίνεται σίγουρο οτι ο Κορονιός πρόκειται για Αμερικανιά για να πετάξουν έξω την Κίνα απο τον παγκόσμιο οικονομικό ανταγωνισμό.

  1. avatar criskalts

   Πράγματι!!!

  2. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

   Ωχ το μάτι μου!!!! Δηλαδή οι Αμερικάνοι τους έριξαν τον ιό ώστε να μην αγοράζουμε πχ ηλεκτρονικές συσκευές για να μη κολλήσουμε γρίππη????
   Καλά τι σας \"πσαικαζουν\" εσάς τους δγιαδοσται!!!!1!!!1!!

   1. avatar criskalts

    Πράγματι!!!

  3. avatar Δημήτρης Λ

   χαχαχαχα, το τερμάτησες!!! Μη μου πεις, ψεκαζμένος και έτσι;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει