Επεισόδια ξέσπασαν στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone της Κίνας, που ανήκει στη Foxconn. Εργαζόμενοι συγκρούστηκαν με την ασφάλεια (που φόραγε προστατευτικές άσπρες φόρμες για τον κορονοϊό) κράδαιναν ρόπαλα και χτύπαγαν κάμερες του συστήματος επιτήρησης και παράθυρα σε ένα από τα κτίρια του εργοστασίου. Δεκάδες βίντεο με ταραχές ανέβηκαν στο Weibo και το Twitter.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, για τις εργασιακές συνθήκες, το κακής ποιότητας φαγητό που τους παρέχεται, για τα μπόνους που τους είχαν υποσχεθεί και δεν τα πληρώθηκαν ποτέ. Το εργοστάσιο, που απασχολεί κοντά στους 200.000 εργαζόμενους, βρίσκεται στην Τζέγκτζου, στην κεντρική επαρχία Χενάν.

Στην εγκατάσταση εφαρμόζεται το λεγόμενο σύστημα του «κλειστού κυκλώματος», με άλλα λόγια οι εργάτες ζουν απομονωμένοι, λόγω του ξεσπάσματος του κορονοϊού στην Τζέγκτζου μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters και το AFP.

Τόσο οι περιορισμοί, όσο και η δυσαρέσκεια των εργαζομένων -αρκετοί αποφάσισαν να παραιτηθούν- έχουν προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή. Η Apple ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως οι παραδόσεις του νέου iPhone 14, θα είναι χαμηλότερες των προσδοκώμενων το αμέσως προσεχές διάστημα.