Ένας επιβάτης και η σύντροφός του προκάλεσαν αναταραχή σε πτήση της Delta, όταν άνοιξαν την πόρτα του αεροπλάνου και γλίστρησαν στο έδαφος από την έξοδο κινδύνου.

Ο 31χρονος Antonio Murdock φώναζε πως έπρεπε να κατέβει από το αεροπλάνο. Κλειστοφοβικός δήλωνε και έφερε σε αμηχανία το πλήρωμα του αεροσκάφους, αλλά και τους υπεύθυνους ασφάλειας του αεροδρομίου LaGuardia της Νέας Υόρκης.

Ο άντρας και η 23χρονη σύντροφός του, Brianna Greco, απολογήθηκαν χθες στο δικαστήριο και κατηγορούνται για μια σειρά από αδικήματα.

Το ζευγάρι από τη Φλόριντα συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη τους, να ανοίξουν την πόρτα και να ενεργοποιήσουν το σύστημα επείγουσας εκκένωσης του αεροσκάφους, γλιστρώντας στο έδαφος.

Ο Murdock αγνόησε τις οδηγίες του πληρώματος να παραμείνει δεμένος στη θέση του. Φώναζε πως έπαθε κρίση πανικού, καθώς όπως δήλωσε υπέφερε από μετατραυματικό στρες.

Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι το μετατραυματικό στρες οφείλεται στον καιρό που έζησε στη φυλακή, όταν καταδικάστηκε για μια ληστεία. Ο στενόχωρος χώρος του αεροπλάνου τού θύμισε το κελί του.

Πριν αποφασίσουν να κατέβουν από το αεροπλάνο, οι δυο τους άλλαξαν αρκετές θέσεις. Το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει μάλιστα όταν πήραν την απόφαση να πηδήξουν έξω.