Οι εργάτες στο ανθρακωρυχείο Τρμπόβλιε-Χράστνικ (RTH) ανέστειλαν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, έπειτα από τέσσερις μέρες απεργίας και αφότου το πρωί έλαβαν διαβεβαιώσεις από την επιχείρηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Σε δηλώσεις του στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA, ο επικεφαλής της απεργιακής επιτροπής, Άντον Λίσετς διευκρίνισε ότι τις επόμενες ώρες θα συνεχιστούν οι συνομιλίες με την επιχείρηση σε διαπραγματευτική βάση.

Οι εργαζόμενοι -127 απεργούσαν στο ορυχείο και άλλοι 70 στο κτίριο διοίκησης της επιχείρησης- ζητούσαν να λάβουν σαφείς απαντήσεις ως προς το σχέδιο λειτουργίας του ανθρακωρυχείου για τα επόμενα δύο χρόνια.

Μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ζητούσαν να διευκρινιστεί από την επιχείρηση πώς θα εξασφαλιστούν τα χρήματα για τη μισθοδοσία τους κατά τους επόμενους μήνες και για την αποζημίωση 135 συναδέλφων τους που απολύθηκαν και αυτών που πρόκειται να απολυθούν το επόμενο έτος. Ζητούσαν ακόμη απαντήσεις σχετικά με τη δυνατότητα εύρεσης νέας απασχόλησης για όσους απολύθηκαν ή εξασφάλισης πρόωρης συνταξιοδότησης γι’ αυτούς.

Η απεργία ανεστάλη αφότου η διοίκηση του ανθρακωρυχείου, που τελεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης, έδωσε στους εργαζόμενους γραπτές διαβεβαιώσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

(φωτογραφία αρχείου)