Κάτοικοι της Φλόριντα στις ΗΠΑ παρακολουθούν ψαρά να βγάζει μέσα από την κοιλιά νεκρού σφυροκέφαλου καρχαρία τριάντα τέσσερα επίσης νεκρά μικρά, στο βίντεο που ακολουθεί.

Το είδος είναι απειλούμενο αλλά όχι προστατευόμενο, σύμφωνα με τη Daily Mail, και ο καρχαρίας έφερε τραύματα από σφαίρες και λόγχες στο σώμα του ενώ το πτερύγιό του ήταν κομμένο.

Οι μεγάλοι σφυροκέφαλοι έχουν κατηγοριοποιηθεί ως απειλούμενοι στην «κόκκινη λίστα» της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης, ωστόσο δεν προστατεύονται με νόμο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το κρέας τους δεν συνηθίζεται να καταναλώνεται, σημειώνει η εφημερίδα, αλλά τα πτερύγιά τους χρησιμοποιούνται ως εκλεκτό έδεσμα σε σούπες με πτερύγια καρχαρία.

Εννέα αμερικανικές πολιτείες απαγορεύουν την κατοχή ή πώληση πτερυγίων καρχαρία αλλά στη Φλόριντα είναι νόμιμο.

Ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους ακούγονται να γελούν ενώ μία γυναίκα παραπονιέται για τη δυσοσμία. Το αλιευτικό που έβγαλε έξω τον καρχαρία δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφίες αλλά στη συνέχεια τις κατέβασε ύστερα από πλήθος αρνητικών σχολίων.

Πριν η ανάρτηση σβηστεί, ο καπετάνιος είχε γράψει πως ο καρχαρίας πιάστηκε σε διεθνή ύδατα.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

karasjdfafmn3

karasjdfafmn2

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.