Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία για πολλούς να δουν επιτέλους όσες ταινίες δεν πρόλαβαν να απολαύσουν μέσα στη χρονιά που μας πέρασε καθώς και όσες αξίζουν μια δεύτερη «ματιά». Ο οικιακός κινηματογράφος βέβαια δεν μπορεί να μας συνοδεύει όπου πάμε. Πώς θα φαινόταν η ιδέα της κατασκευής ενός «φορητού» κινηματογράφου που θα μπορεί να μεταφερθεί εύκολα παντού και επιπλέον θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά το χρόνο σε πλοία και γενικώς όλα τα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούμε προκειμένου να φτάσουμε στους καλοκαιρινούς προορισμούς;

Χρησιμοποιώντας τις παρακάτω συσκευές σε συνδυασμό με κινητά και tablets μπορούμε να απολαύσουμε μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία όπου και αν βρισκόμαστε χωρίς σημαντικούς συμβιβασμούς στην ποιότητα του ήχου και της εικόνας. Μοναδική προϋπόθεση, εκτός φυσικά από τον οικονομικό παράγοντα, είναι οι φορητές συσκευές να βασίζονται σε λειτουργικό σύστημα Android ή iOS.

SRS iWow 3D Audio Enhancer

Ο ήχος είναι αναπόσπαστο στοιχείο μιας κινηματογραφικής προβολής και δεν πρέπει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Η συσκευή αυτή της εταιρίας SRS, μπορεί να συνδεθεί με το iPhone ή το iPad και στη συνέχεια να προσαρμοστούν πάνω της είτε ακουστικά, είτε ηχεία. Ο ρόλος της είναι να βελτιώνει τον ήχο σε σχέση με αυτόν που μπορεί να δώσει η ίδια η συσκευή. Κοστίζει 43 ευρώ.

Razer Ferox Speakers

Αφού, λοιπόν, με την προηγούμενη συσκευή ο παρεχόμενος ήχος βελτιώθηκε, σειρά έχουν τα ηχεία που μπορούν να τον αξιοποιήσουν. Τα συγκεκριμένα ηχεία έχουν ιδιαιτέρως μικρές διαστάσεις, κάτι που τα καθιστά εξόχως φορητά, λειτουργούν με μπαταρία που φτάνει μέχρι και τις 10 ώρες συνεχούς ακρόασης και κοστίζουν 43 ευρώ.

Samsung SP-H03 Pico Projector

Όσο ποιοτικές και ευκρινείς οθόνες και να διαθέτουν τα κινητά και τα tablets που διαθέτουμε, αναπόφευκτα το μέγεθος τους προβληματίζει για την προβολή μιας ταινίας. Τη λύση δίνει ο συγκεκριμένος μίνι προβολέας που κυριολεκτικά χωράει σε μία παλάμη (70mm πλάτος, 27,5 mm ύψος). Ωστόσο το ιδιαιτέρως μικρό του μέγεθος δεν συνεπάγεται και με μικρές επιδόσεις: η εικόνα που μπορεί να προβάλει φτάνει τις 80 ίντσες και η ανάλυση που αποδίδει είναι 854×480. Στην ελληνική αγορά το κόστος του ξεκινάει από τα 220 ευρώ.

Shure SE215 Earbuds

Αν και η αίσθηση που αποκομίζουμε παρακολουθώντας ταινίες με ηχεία δεν μπορεί να συγκριθεί με την αίσθηση που δίνουν τα ακουστικά, ορισμένες φορές η χρήση τους καθίσταται αναγκαία είτε λόγω της προχωρημένης ώρας είτε λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο βρισκόμαστε. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα ποιοτικό ζευγάρι ακουστικών μπορεί να προσφέρει ικανοποιητική εμπειρία ακρόασης. Μια τέτοια περίπτωση ακουστικών, είναι και τα συγκεκριμένα καθώς προσφέρουν δυναμικό μπάσο και ιδιαιτέρως καθαρό ήχο. Βέβαια, η τιμή τους είναι ελαφρώς «τσουχτερή» αφού το κόστος τους φτάνει τα 90 ευρώ.

Pic3D LCD Film

Ο κινηματόγραφος σήμερα έχει περάσει στην εποχή του 3D. Φυσικά δεν περιμένει κανείς ότι οι περισσότεροι θα διαθέτουν φορητές συσκευές με δυνατότητα απεικόνισης τριών διαστάσεων. Τη λύση μπορεί να δώσει η ειδική αυτή μεβράνη, η οποία αφού προσαρμοστεί στην οθόνη μιας οποιαδήποτε συσκευής, την καθιστά ικανή για προβολή 3D βίντεο χωρίς μάλιστα να απαιτείται και η χρήση των ειδικών γυαλιών. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι η εμπορική διάθεση της θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Το κόστος της πρωτοποριακής αυτής μεβράνης θα κυμαίνεται μεταξύ των 20 και 130 ευρώ αναλόγως των διαστάσεων της οθόνης.

Energizer External Battery

Όσο προηγμένες συσκευές και να διαθέτει κάποιος, χωρίς την απαραίτητη ενεργεία που χρειάζονται αυτές για να λειτουργήσουν, καθίστανται πρακτικά άχρηστες. Η ύπαρξη μιας εφεδρικής μπαταρίας μπορεί πολλές φορές να βοηθήσει, σε περίπτωση που οι ενσωματωμένες μπαταρίες των φορητών συσκευών «τελειώσουν». Η συγκεκριμένη συσκευή παροχής ενέργειας δίνει την δυνατότητα να συνδεθούν πάνω της μέχρι και τρεις ηλεκτρονικές συσκευές και να λειτουργήσουν για αρκετές ώρες. Το κόστος της φτάνει τα 100 ευρώ.