Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-1 σετ [1-6, 7-6 (11-9),3-6] από την Καρολίνα Πλίσκοβα σε καταπληκτικό ματς που κράτησε δύο ώρες και 26′ για τον 3ο γύρο του τουρνουά τένις του Τορόντο και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπήκε νωθρά στο ματς και προτού καν μπορέσει να βρει ρυθμό έχανε στο πρώτο σετ με 5-0 games έπειτα από 15 λεπτά. Ήταν κάκιστη στο πρώτο σερβίς της με αποτέλεσμα να υποπίπτει συχνά σε λάθη, ενώ η αντίπαλός της ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη και εκμεταλλευόταν κάθε αδυναμία που έδειχνε η Σάκκαρη.

Επιπλέον, δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί να ένιωσε και κάποια ενόχληση – αφενός εμφανίστηκε εκνευρισμένη νωρίς και πέταξε την πετσέτα της στο κάθισμά της, ενώ στην συνέχεια τα χτυπήματά της δεν είχαν τη δύναμη για την οποία είναι γνωστή η Σάκκαρη.

Η αντίδραση της «Sak» ήρθε στο 6ο game του πρώτου σετ όταν και με κόπο μείωσε σε 5-1, αλλά τότε ήταν πολύ αργά για οποιαδήποτε… ανατροπή. Χαμένο το πρώτο σετ, άλλαξε τη νοοτροπία της στο δεύτερο και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της. Βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού της και διεκδίκησε την κατάκτησή του.

Η Πλίσκοβα μπήκε και πάλι δυνατά και έκανε σχετικά εύκολα το 2-0 σε games στο δεύτερο σετ. Η Σάκκαρη απάντησε μειώνοντας σε 2-1 αρχικά και έπειτα σε 3-2. Για να κλείσει την «ψαλίδα» στο 4-3 «έσβησε» τέσσερα break points. Στο 5-3 όλα έμοιαζαν χαμένα, αλλά με την πλάτη στον τοίχο η Ελληνίδα, νούμερο τρία στον κόσμο, βρήκε το κουράγιο και έκανε επική ανατροπή φτάνοντας στο 6-5. Ισοφάρισε η Πλίσκοβα σε 6-6 και το ματς οδήγηθηκε σε tie break.

Εκεί παίχτηκε τένις πάρα πολύ υψηλού επιπέδου και τα ράλι και η εναλλαγή στο σκορ ήταν εντυπωσιακά. Η Πλίσκοβα έμοιαζε να παίρνει ισχυρό προβάδισμα όταν έκανε το 3-1, αλλά και πάλι η Σάκκαρη δεν «σταύρωσε» τα χέρια. Αντέδρασε και έφτασε το σετ στο 7-6, αλλά έχασε τον πόντο για το σετ. Κάτι που δεν επανέλαβε λίγο αργότερα και επικράτησε με 11-9. Έχοντας σώσει τρεις πόντους για το ματς, η Σάκκαρη γύρισε το μομέντουμ υπέρ της.

Αυτό φάνηκε στο πρώτο game του 3ου σετ όπου η τύχη δεν ήταν με το μέρος της. Κάνοντας το 1-0 η Πλίσκοβα πήρε και πάλι τα πάνω της κι έφτασε ως το 3-0. Η Μαρία Σάκκαρη μείωσε σε 3-1, αλλά πλέον η τενίστρια από την Τσεχία είχε πάρει τα ηνία του αγώνα και έφτασε ως το 5-1. Η Σάκκαρη για ακόμη μια φορά έδειξε τα αποθέματα ψυχής που έχει και ξαναμπήκε στο ματς φτάνοντας ως το 5-3, ενώ πάλευε κάθε πόντο. Αφού έσβησε τέσσερις πόντους για το παιχνίδι «λύγισε» και ηττήθηκε με 6-3.