Το CAS αποφάσισε για την υπόθεση Χουάνκαρ ότι η νίκη του Παναθηναϊκού με 3-0 στα χαρτιά παραμένει αλλά όχι και το -1 στον Ολυμπιακό, οι άνθρωποι του οποίου είναι ικανοποιημένοι και κάνουν λόγο για δικαίωση, αφού θεωρούν πως η απόφαση δείχνει ότι «κάποιοι έστησαν ένα μηχανισμό για να κόψουν βαθμούς από την ομάδα».

Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ είχε προσφύγει στο Ανώτερο Αθλητικό Δικαστήριο μετά την απόφαση για μηδενισμό στο ντέρμπι με τους Πράσινους και παράλληλα αφαίρεση ενός βαθμούς, έχοντας ως στόχο την πλήρη ανατροπή της απόφασης. Στον Πειραιά περίμεναν πώς και πώς την απόφαση του CAS και αυτή ήρθε σήμερα Πέμπτη (29/2) και προκαλεί χαμόγελα στον Ολυμπιακό.

Μπορεί η ήττα με 0-3 από τον Παναθηναϊκό να μην άλλαξε, το γεγονός όμως ότι ακυρώθηκε το -1 και η ομάδα παίρνει πίσω αυτό τον βαθμό αντιμετωπίζεται σαν νίκη και δικαίωση από τους Ερυθρόλευκους, κύκλοι των οποίων σχολίαζαν την απόφαση λέγοντας πως «οι δικαστές κατάλαβαν ότι κάποιοι έστησαν ένα μηχανισμό για να κόψουν βαθμούς από τον Ολυμπιακό με κατά παραγγελία γνωματεύσεις».

Αυτό που λένε στις τάξεις των Ερυθρόλευκων είναι ότι η απόφαση του CAS δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τις ελληνικές δικαστικές αποφάσεις και υπάρχει το αίσθημα της δικαίωσης για το γεγονός ότι δεν ισχύει πλέον το -1 και η ομάδα έχει 54 και όχι 53 βαθμούς, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή από το -5 στο -4.