Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ΝΒΑ με όσα κάνει φορώντας τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να του προσφέρουν το πιο ακριβό συμβόλαιο για να τον κρατήσουν, με τις ετήσιες απολαβές του να φτάνουν στα 80 εκατ. δολάρια.

Ο κάτοχος του σχετικού ρεκόρ, αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιο, είναι ο Στεφ Κάρι, ο οποίος παίρνει 51 εκατ. δολάρια ετησίως από το Γκόλντεν Στέιτ. Ποσό που θα φαίνεται… μικρό, όμως, μπροστά σε αυτό που αναμένεται να προσφερθεί στον Ντόντσιτς για να ανανεώσει με τους Μάβερικς.

Όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι που ασχολούνται εκτενώς με το ΝΒΑ και τα οικονομικά του, ο Σλοβένος θα είναι διαθέσιμος για επέκταση του συμβολαίου του το 2025 και η πρόταση που θα του γίνει θα είναι για 80 εκατ. ευρώ ετησίως. Αυτά θα είναι τα οικονομικά δεδομένα στο δικό του supermax συμβόλαιο, το οποίο θα είναι και το πιο ακριβό στην ιστορία του ΝΒΑ.

Προς το παρόν, πάντως, ο Ντόντσιτς δεν ασχολείται με αυτά, αφού δίνει μάχη με τη Σλοβενία στο Μουντομπάσκετ έχοντας ως στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου.