Ο στραγγαλισμός είναι η αιτία θανάτου της άτυχης 43χρονης που δολοφονήθηκε στην Καβάλα από τον σύζυγό της. Σύμφωνα με πληροφορίες του Kavalapost.gr, η νεκροψία-νεκροτομή «έδειξε» εγκληματική ενέργεια με αίτιο θανάτου τον στραγγαλισμό, καθώς εκτός από τα σημάδια που βρέθηκαν στον λαιμό της αδικοχαμένης γυναίκας, διαπιστώθηκε και κάταγμα του υοειδούς οστού.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το τοπικό Μέσο, κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη δολοφονία.

Ο 55χρονος δράστης, που επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του αφότου σκότωσε τη σύζυγό του, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δε διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι, που έχει δύο ανήλικα παιδιά 10 και 6 ετών, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα και είχε δρομολογήσει τις διαδικασίες για την έκδοση διαζυγίου. 

«Κατέβασε τα ρολά του φαρμακείου, τη σκότωσε και μετά έκανε μονόζυγο»

O κάτοικος του χωριού Απόστολος Τζουρίδης βρίσκεται και αυτός μαζί με πάρα πολλούς συμπολίτες του έξω από το φαρμακείο που διατηρούσε η γυναίκα που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγο της. Ο ίδιος μας είπε τα εξής: «Η χρυσή αυτή γυναίκα δεν έμενε εδώ στο χωριό, αλλά στον Αμυγδαλεώνα, άλλο χωριό έξω από την Καβάλα. Στις Πήγες είχε το φαρμακείο της. Το είχε πάνω από 10 χρόνια το φαρμακείο. Δεν γνωρίζαμε τίποτα για διαμάχες και προστριβές μεταξύ τους, μόνο το ότι ήταν σε διάσταση. Και αυτός ήσυχος ήταν γενικώς. Άλλωστε ούτε έμενε, ούτε εργαζόταν στις Πηγές.

Δεν είδαμε ούτε και ακούσαμε ποτέ διαμάχες. Τη σκότωσε πάντως με φοβερό τρόπο. Ήρθε μεσημέρι προς απόγευμα στο φαρμακείο, κατέβασε τα ρολά, τη σκότωσε και μετά ξανασήκωσε τα ρολά και βγήκε έξω. Πήγε απέναντι στην παιδική χαρά και έκανε μονόζυγο με το πουκάμισο ανοιχτό έξω από το παντελόνι. Ξαναμπήκε μετά μέσα στο φαρμακείο, κατέβασε τα ρολά και έκανε ό,τι έκανε στον εαυτό του. Λένε ότι αποπειράθηκε να κόψει τις φλέβες του. Κατά τις 20.30 ήρθαν και οι γονείς της γυναίκας έξω από το φαρμακείο και την έψαχναν. Αυτή ήταν από 40 έως 46 χρονών, όχι παραπάνω. Ήταν μια πάρα πολύ γλυκιά γυναίκα, εξυπηρετική με όλους μας, ψυχούλα. Πήγαινε τα φάρμακα στα σπίτια όσων τα χρειάζονταν, επαγγελματίας και μαζί πολύ κοινωνική».

Την παραπάνω συνθήκη και περιγραφή μετέφερε στο Newsbeast και ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο εκτός από τον Αμυγδαλεώνα όπου διαμένουν οι γονείς της γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της, και οι οποίοι την βοηθούσαν και με τα δύο ανήλικα παιδιά της, ενίοτε, για πρακτικούς λόγους η δολοφονημένη γυναίκα έμενε και σε ένα σπίτι στις Πήγες, ένα σπίτι που είχε νοικιάσει ακριβώς δίπλα από το φαρμακείο. «Ήταν άψογη επαγγελματίας εξυπηρετούσε όλο τον κόσμο» λέει ο κος Μιχαηλίδης και συμπληρώνει: «Ο πρώην άντρας της περιστασιακά περνούσε από το χωριό. Και ναι, βγήκε όντως να κάνει μονόζυγο δίπλα στην παιδική χαρά αφού τη σκότωσε. Ελάχιστοι βρίσκονται σε αυτό το σημείο εκείνη την ώρα, για αυτό και δεν κατάλαβε κανείς τίποτα».