Το σάλπισμα της εκλογικής μάχης έχει δοθεί εδώ και καιρό, όλες οι κινήσεις στην οδό Πειραιώς είναι καλά μελετημένες και πρόσωπα με εμπειρία έχουν επιστρατευθεί προκειμένου να οδηγήσουν τη ΝΔ σε ένα τέτοιο ποσοστό στις εκλογές της απλής αναλογικής, το οποίο στις δεύτερες κάλπες θα δώσει την αυτοδυναμία στο κυβερνών κόμμα για μια νέα τετραετία.

Οι «τρεις σωματοφύλακες» του πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης και Θανάσης Νέζης έχουν καταφέρει μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα να έχουν έτοιμα τα ψηφοδέλτια του κόμματος περνώντας από «κόσκινο» τα βιογραφικά των υποψηφίων, έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε μια σκιά που να οδηγήσει το κόμμα σε περιπέτειες τύπου Πάτση. 

Τα κριτήρια όμως για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων ήταν και άλλα όπως η ποσόστωση για τις γυναίκες αλλά και η συμμετοχή όσο δυνατόν περισσότερων νέων με απήχηση στις τοπικές κοινωνίες από τις οποίες προέρχονται.

Παράλληλα, δυο άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία σε εκλογικές αναμετρήσεις, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης έχουν τεθεί επικεφαλής του εκλογικού αγώνα σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Οι «στρατηγοί» των εκλογών συντονίζουν εξίσου έμπειρα στελέχη τα οποία θα κινούν τα νήματα σε κάθε περιφέρεια που θα είναι επικεφαλής, έτσι ώστε να λειτουργούν σωστά όλα τα κομματικά γρανάζια οργανώνοντας με λεπτομέρεια τα πάντα μέχρι την Κυριακή των εκλογών.

Tην Αττική έχει αναλάβει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γιώργος Κατσαούνος την Κεντρική Μακεδονία, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος τη Στερεά Ελλάδα.

Επίσης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης την Κρήτη, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης το Βόρειο Αιγαίο, ο γενικός γραμματέας Ιθαγένειας Θανάσης Μπαλέρμπας στο Ιόνιο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Μαραβέλιας την Πελοπόννησο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Ξιφαράς τη Θεσσαλία, ο διευθυντής της Κ.Ο. της ΝΔ Μπάμπης Σιάτρας τη Δυτική Μακεδονία, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου τη Δυτική Ελλάδα και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης την Ήπειρο.

Δεκάδες νέοι στη μάχη για το πιο δύσκολο κοινό

Ένα κοινό στοιχείο το οποίο «κυνηγούν» και προσπαθούν να κατακτήσουν με κάθε τρόπο όλα τα κόμματα είναι οι νέοι. Μια κοινωνική ομάδα, η οποία πολλές φορές στο παρελθόν έχει γυρίσει την πλάτη απέχοντας από τις εκλογές, που ταλαιπωρήθηκε πολύ τα χρόνια των μνημονίων και που συνήθως κινείται από το κέντρο και προς τα αριστερά.

Για τον λόγο αυτό και μετά από πολύωρες συσκέψεις της εκλογικής επιτροπής της ΝΔ αποφασίστηκε να κινηθούν σε δύο άξονες έτσι ώστε να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ανθρώπους διευρύνοντας την εκλογική βάση. 

Ο ένας είναι τα μέτρα που έχουν ήδη εξαγγελθεί όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα εφαρμοστεί την 1η Απριλίου, ενώ μέσα στις πρώτες μέρες του Μαρτίου θα αρχίσουν να χορηγούνται τα πρώτα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους ή νέα ζευγάρια 25- 39 ετών για αγορά πρώτης κατοικίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου».

Ο άλλος είναι η ένταξη στα ψηφοδέλτια νέων ανθρώπων 30αρηδων και 40ρηδων, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι στο αντικείμενό τους, είναι αναγνωρίσιμοι και μπορούν να «μιλήσουν» στη γενιά τους.

Για παράδειγμα, στην Α’ Αθήνας ρίχνεται στο κυνήγι του σταυρού ένας από τους πιο επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο οποίος ηγήθηκε του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με όπλο την τεχνολογία έδειξε ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν στην λειτουργία του κράτους το οποίο πολλές φορές οι νέοι αμφισβητούν και στέκονται απέναντί του. Ο 40άρης Κυριάκος Πιερρακάκης, είναι ένα πρόσωπο με απήχηση και θεωρείται  ατού της κυβέρνησης στον χώρο αυτό.

Επίσης ο 36χρονος Όμηρος Τσάπαλος, ο οποίος επικοινωνεί ως εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ όλες τις τομές που έχουν γίνει με την γραφειοκρατία σε πολλούς τομείς.

Επίσης, στον ίδιο τομέα θα κατέλθει η «Αρσακειάς», δικηγόρος και παιδί από πολιτική οικογένεια, Πώλα Δαμιανού, κόρη του πρώην βουλευτή Θόδωρου Δαμιανού η οποία είναι μόλις 32 ετών.

Γεμάτο νέους ανθρώπους το ψηφοδέλτιο της Α΄Αθήνας περιλαμβάνει επίσης την 36χρονη πολιτικό μηχανικό Μάριαμ Σακίμπ.

Στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας ο 34χρονος Χρήστος Σούλης θα κατέλθει ως υποψήφιος. Ένας άνθρωπος με ήδη πλούσιο βιογραφικό παρά το νεαρό της ηλικίας του. Επίσης, ο 39χρονος Μανώλης Κουτσογιαννάκης, που είναι διευθυντής Κέντρων Μέσης Εκπαίδευσης στο Μαρούσι και τη Λυκόβρυση και είναι Αντιδήμαρχος του Δ. Ηρακλείου Αττικής.

Στον Νότιο τομέα δύο νέες γυναίκες δικηγόροι θα κατέβουν υποψήφιες η Ιωάννα Γκελεστάθη και η Παταπία Καπράλου με καταγωγή από τον Βύρωνα. Στον Δυτικό τομέα στην εκλογική μάχη ρίχνεται η 30χρονη οικονομολόγος Μαριάννα Τουμαζάτου, που είναι Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγ. Βαρβάρας.

Στην Ανατολική Αττική θα είναι υποψήφια η 34χρονη Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδου, στην Δυτική Αττική κατεβαίνουν η 34χρονη Σουζάνα Καλτουρουμίδου και η 27χρονη δικηγόρος Μαρία Πανοηλία.

Στη Β’ Πειραιά υποψήφιος θα είναι ο μηχανολόγος- μηχανικός Γιώργος Βρεττάκος, ο 34χρονος Γιώργος Πούτος  και η εκπαιδευτικός. Σταυρούλα Βουτυράκου. Στην Α’ Πειραιά κατεβαίνει υποψήφια η 35χρονη νυν υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.