Καθορίστηκε με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση ο Χάρτης Συχνοτήτων της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης, ο οποίος αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη του νέου τηλεοπτικού ψηφιακού δικτύου ευρυεκπομπής της χώρας.

Στον συγκεκριμένο χάρτη περιγράφονται τα κέντρα εκπομπής και τα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά του δικτύου, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία και ανάπτυξή του, με στόχο την πλήρη πληθυσμιακή κάλυψη της χώρας.
Η εφαρμογή του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος θα έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους πολίτες όσο και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την εθνική οικονομία.

Συγκεκριμένα:

– Παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας νέων υπηρεσιών.

– Γίνεται Ορθολογική εξοικονόμηση του ραδιοφάσματος πράγμα που σημαίνει ότι θα εξοικονομηθεί το λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα και θα αποδοθεί για χρήση από άλλες ηλεκτρονικές επικοινωνίες, όπως κινητή τηλεφωνία 4ης γενιάς.
– Το ψηφιακό δίκτυο θα έχει συνολικά σημαντικά χαμηλότερη ισχύ εκπομπής και κατανάλωση ρεύματος, με πολύ καλύτερη εμβέλεια και ποιότητα εικόνας.

– Το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού θα απολαμβάνει τα οφέλη καθαρού ψηφιακού σήματος, απαλλαγμένο από «είδωλα», «χιόνια» και λοιπές παρεμβολές.