Υλικά

  • 8 πιπεριές κέρατο
  • ένα κιλό χτένι μοσχαρίσιο
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 πατάτες
  • 4 ντομάτες στον τρίφτη
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. κρασί κόκκινο
  • 1/4 φλ. κρασ. ελαιόλαδο
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/4 ματσάκι βασιλικό

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε τα λαχανικά στο μίξερ. Κόψτε το κρέας σε μικρά, ομοιόμορφα κυβάκια. Σκουπίστε τα με απορροφητικό χαρτί.
  2. Ρίξτε βούτυρο σε μία κατσαρόλα και βάλτε την σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Βγάλτε το από την κατσαρόλα και βάλτε το στην άκρη.
  3. Προσθέστε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε το κρέας και σβήστε το με το κρασί. Αφήστε δυο λεπτά να εξατμιστεί το κρασί και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  4. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον μιάμιση ώρα. Συμπληρώστε με ζεστό ζωμό (ή και νερό) όποτε χρειάζεται.
  5. Αν στο τέλος του μαγειρέματος το μείγμα έχει ακόμη αρκετό ζωμό, αφήστε το να βράσει λίγο σε δυνατή φωτιά με το καπάκι ανοιχτό γιατί δεν πρέπει να είναι σούπα. Το σερβίρετε ζεστό, ιδανικά με ρύζι, πουρέ πατάτας, πατάτες τηγανητές ή πατάτες φούρνου.