Πάντα οι φωτογράφοι προσπαθούν να βρίσκονται στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή για να «πιάσουν» με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου. Οι πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες των τελευταίων ημερών οφείλουν να έχουν κάποια βασικά συστατικά: Πάθος, δάκρυα, χρώματα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνο. Όλα εκείνα δηλαδή που δίνουν στη ζωή μας κάποιο νόημα. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και είναι πολλές και παντού.

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις έχει αποδειχθεί πολλάκις. Τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Έτσι λοιπόν κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά μέρες.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία: Η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης

Παρέλαση στη Ρωσία

Στρατεύματα παρελαύνουν κατά τη διάρκεια πρόβας για τη στρατιωτική παρέλαση της Ημέρας της Νίκης που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Dvortsovaya (Παλάτι) στις 9 Μαΐου για τον εορτασμό των 77 χρόνων από τη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Αγία Πετρούπολη.

Βιρτζίνια, ΗΠΑ: Η πολύκροτη δίκη Χερντ – Ντεπ

Η ηθοποιός Άμπερ Χερντ σηκώνεται για διάλειμμα, ενώ ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ, αριστερά, κοιτάζει στο περιφερειακό δικαστήριο της κομητείας Φέρφαξ της πολιτείας Βάλεϊ. Ο Ντεπ μήνυσε την πρώην σύζυγό του Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση στο Fairfax County Circuit Court, αφού εκείνη έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα The Washington Post το 2018, στο οποίο αναφερόταν στον εαυτό της ως «δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί όσους και όσες έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή κακοποίηση».

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ: «Είμαι ό,τι μισεί ο Τραμπ, γυναίκα, μαύρη και gay»

«Είμαι ότι μισεί ο Ντόναλντ Τραμπ: γυναίκα, μαύρη, ομοφυλόφιλη και μαμά», είχε δηλώσει το 2016 η τότε εκπρόσωπος της εθνικής οργάνωσης «MoveOn», Καρίν Ζαν Πιερ και από τις 13 Μαΐου εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου. Η 44χρονη Καρίν Ζαν Πιερ θα γίνει η πρώτη μαύρη και η πρώτη ομοφυλόφιλη που αναλαμβάνει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Με την σύντροφό της, ανταποκρίτρια του CNN, Σουζάν Μαλβό, έχουν υιοθετήσει ένα κοριτσάκι, την Σολέιγ Μαλβό Ζαν Πιερ.

Ντονέτσκ, Ουκρανία: Η εικόνα δίπλα στο κράνος

Μια εικόνα στέκεται δίπλα σε ένα στρατιωτικό κράνος σε σημείο ελέγχου στη Μαριούπολη, στο έδαφος που υπάγεται στην κυβέρνηση της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», στην ανατολική Ουκρανία.

Μαδρίτη, Ισπανία: Ο Ιπτάμενος Ναδάλ

Ναδάλ

Ο Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ επιστρέφει τη μπάλα στον Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν κατά τη διάρκεια του αγώνα τους στο τουρνουά τένις Mutua Madrid Open στη Μαδρίτη.

Κίτο, Εκουαδόρ: Legalize it

Ένας άντρας καπνίζει τσιγάρο μαριχουάνας καθώς συμμετέχει σε πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα Κάνναβης, που παρατηρείται επίσημα κάθε χρόνο στις 20 Απριλίου, για να ζητήσει την πλήρη νομιμοποίηση του ναρκωτικού στο Κίτο του Ισημερινού. Ο νόμος στον Ισημερινό επιτρέπει την προσωπική χρήση κάνναβης μέχρι 10 γραμμάρια και την περιορισμένη καλλιέργεια στο σπίτι, αλλά η διακίνηση και η πώληση κάνναβης είναι παράνομες.

Βαγδάτη, Ιράκ: Το Blade Runner ζει

Ένας άνδρας περπατά μέσα σε μια αμμοθύελλα στη Βαγδάτη. Εκατοντάδες Ιρακινοί με αναπνευστικά προβλήματα πήγαν στα νοσοκομεία με τις πτήσεις να αναστέλλονται την Πέμπτη, καθώς οι Ιρακινοί ξύπνησαν στην πέμπτη αμμοθύελλα που κατακλύζει τη χώρα μέσα σε ένα μήνα.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ: «Δικό μας το σώμα, δική μας και η επιλογή»

Η Χάντερ Κέι, δεξιά, 27 ετών, αγκαλιάζει τη φίλη της Ταΐσια Γουόρκ, 23 ετών, καθώς διαδηλωτές συγκεντρώνονται στην πλατεία Πέρσινγκ μετά από διαμαρτυρία έξω από το δικαστικό μέγαρο των ΗΠΑ με αφορμή τη διαρροή του προσχεδίου της γνωμοδότησης του Ανώτατου Δικαστηρίου για την ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade, στο Λος Άντζελες, για το δικαίωμα στην άμβλωση.

Κεντάκι, ΗΠΑ: Το μπάνιο πριν τον αγώνα

Ένα άλογο κάνει μπάνιο μετά από μια προπόνηση στο Churchill Downs στο Louisville καθώς αναμένεται να συμμετάσχει στην 148η διοργάνωση του Κεντάκι Ντέρμπι.

Λονδίνο, Αγγλία: Η Βασίλισσα σε 3D

Ο Rob Munday, δημιουργός του πρώτου επίσημου τρισδιάστατου/ολογραφικού πορτραίτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας το 2004, αποκαλύπτει ένα πορτραίτο της μονάρχη που δεν είχε ξαναδεί για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, στο Λονδίνο. Το νέο πορτραίτο, το οποίο δείχνει τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ εκτός εαυτού και χαμογελαστή, ονομάζεται «Platinum Queen: Felicity» και είναι αφιερωμένο στα 20 χρόνια φιλίας μεταξύ της Βασίλισσας και της προσωπικής της βοηθού και στενής της φίλης, της δεσποινίδας Angela Kelly.

Ραβαλπίντι, Πακιστάν: Ραμαζάνι τέλος με παιχνίδι

Ένα αγόρι μουσουλμάνος παίζει δίπλα στον πατέρα του προσφέροντας την προσευχή Eid al-Fitr, που σηματοδοτεί το τέλος του μήνα νηστείας του Ραμαζανιού, στο Ραβαλπίντι του Πακιστάν.

Φρανκφούρτη, Γερμανία: Και ένα να μείνει υπάρχει ελπίδα

Ένα μοναχικό δέντρο στέκεται σε ένα καλλιεργημένο χωράφι στα περίχωρα της Φρανκφούρτης. Ακόμα και ένα δέντρο να μείνει τότε υπάρχει ελπίδα για αυτόν τον πλανήτη.