Ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, μαζί με τη σύζυγό του, Κάρεν, φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην τελετή και ταυτόχρονα απουσίασαν από την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πενς, τον οποίο ορισμένοι υποστηρικτές του Τραμπ απείλησαν να κρεμάσουν, κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου, διότι αρνήθηκε να προσπαθήσει να ανατρέψει τη νίκη στο Κολέγιο των εκλεκτόρων του Μπάιντεν, χειροκρότησε τη νέα αντιπρόεδρο της χώρας, Κάμαλα Χάρις, κατά την άφιξή της στο Καπιτώλιο.

Ο πρώην κυβερνήτης της Ιντιάνα για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, και η σύζυγός του, θα μεταβούν σήμερα αεροπορικώς πίσω στο σπίτι τους, στο Κολόμπους της Ιντιάνα, όπου θα τους υποδεχθούν μια ομάδα υποστηρικτών και φίλων, σύμφωνα με μια πηγή με γνώση των σχεδίων.

Το ζευγάρι σχεδιάζει να μετακομίσει στην Ιντιάνα αργότερα αυτόν τον χρόνο, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Πενς στάθηκε στο πλευρό του Τραμπ κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, ο τέως πλέον πρόεδρος των ΗΠΑ τον απέφευγε για ημέρες, διότι δεν στήριξε τις προσπάθειές του να ανατρέψει τη νίκη Μπάιντεν, βασιζόμενος σε ψευδείς ισχυρισμούς περί εκτεταμένης νοθείας, αν και οι δύο άνδρες επιδίωξαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους προτού αποχωρήσουν από την εξουσία.

Ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη διαδοχό του την περασμένη Πέμπτη, στην υψηλότερου επιπέδου επαφή μεταξύ της απερχόμενης και επερχόμενης διοίκησης.