Ένας νεαρός Σκοτσέζος έχει μια ιστορία επιτυχίας να μοιραστεί, με τη νίκη να σημαίνει εδώ την ίδια τη ζωή.

Ο 24χρονος Jonathon Macleod άρχισε να κάνει χρήση κοκαΐνης από τα 15 του. Πίσω όμως από την ενέργεια που του έδινε, το ναρκωτικό τον έκανε συνεχώς πιο λυπημένο, πιο μόνο.

Ο Macleod έφτασε να κλαίει καθημερινά, πιστεύοντας πως δεν του άξιζε να ζει. Ακόμα και με την αυτοκτονία φλέρταρε ανοιχτά και έπρεπε να καταφτάσει η πανδημία του κορονοϊού για να αποφασίσει να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Απευθύνθηκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης της Σκοτίας και πλέον είναι 90 μέρες καθαρός. Μοιράστηκε λοιπόν την ιστορία του στο Twitter, καλώντας και άλλα θύματα της μάστιγας των ναρκωτικών να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

Όπως είπε, ο εθισμός στην κοκαΐνη τον έκανε αγχώδη και παρανοϊκό, ζώντας συνεχώς μέσα στις τύψεις και το ψέμα. «Δεν είχε σημασία ποιος ήταν στη ζωή μου ή τι είχα στη ζωή μου, δεν μπορούσα να σταματήσω ακόμα και όταν το ήθελα».

Στο τέλος ο εθισμός τον καταβρόχθισε τόσο πολύ που έχασε τον εαυτό του. Ακόμα και στο νοσοκομείο μπήκε με ήπιο έμφραγμα, έπειτα από 4ημερη κατάχρηση κοκαΐνης. Όταν βγήκε από το νοσοκομείο, το πρώτο που έκανε ήταν να ψάξει τη δόση του.

Μέσα στον τρόμο του κορονοϊού όμως και στα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, φάνηκε να ξαναβρίσκει τον εαυτό του.

«Μιλώντας και ομολογώντας ότι χρειαζόμουν βοήθεια, αυτό μου έσωσε τη ζωή», λέει σήμερα για το πρόγραμμα απεξάρτησης, που ήταν «ευκολότερο από τη ζωή που ζούσα»…